NewsInNews | Αρχική σελίδα

155 μικρές ευρωπαικές επιχειρήσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από το νέο μέσο για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SME Instrument)»

Κανένα σχόλιο 🕔24 Ιουλ 2014 23:26 Download PDF

smeinstrumentΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα του νέου «Μέσου για τις ΜΜΕ (SME Instrument)», με προϋπολογισμό 3 δις. ευρώ, που δρομολογήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για να βοηθήσει τις καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τις ιδέες τους από το εργαστήριο στην αγορά.

Συνολικά, 155 ΜΜΕ από 21 χώρες (κράτη μέλη της ΕΕ ή χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020») θα λάβουν από 50.000 ευρώ η καθεμία για να χρηματοδοτήσουν μελέτες σκοπιμότητας με στόχο την ανάπτυξη της στρατηγικής τους όσον αφορά την καινοτομία. Επιπλέον, οι ΜΜΕ μπορεί να επωφεληθούν από επιχειρηματική καθοδήγηση για διάστημα έως και τριών ημερών.

Οι ισπανικές ΜΜΕ σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία στον πρώτο γύρο, με 39 επιλεχθείσες προτάσεις, ενώ αμέσως μετά κατατάχθηκαν ΜΜΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Συνολικά, υποβλήθηκαν 2.666 αιτήσεις για τις πρώτες επιχορηγήσεις. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν επίσημα τον Αύγουστο από τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (EASME) ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Στην φάση αυτή δεν υπήρξε συμμετοχή απο την Ελλάδα.

Το μέσο για τις ΜΜΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της χρηματοδότησης για μικρές επιχειρήσεις που διατίθεται στο πλαίσιο του «Ορίζοντα 2020». Το μέσο αυτό, με προϋπολογισμό περίπου 3 δισεκατ. ευρώ για περίοδο επτά ετών, παρέχει γρήγορες και απλές επιχορηγήσεις για μελέτες σκοπιμότητας όσον αφορά την επιχειρηματική καινοτομία (Στάδιο 1) και έργα επίδειξης (Στάδιο 2). Οι ιδέες που είναι ώριμες για επενδύσεις μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από συμβουλές επιχειρηματικής ανάπτυξης και άλλες υπηρεσίες στήριξης (Στάδιο 3).

100000000000043E00000200978AE2A0

Με το μέσο για τις ΜΜΕ η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να χρηματοδοτήσει τις πιο καινοτόμες μικρές εταιρείες, που έχουν όμως υψηλό δυναμικό ανάπτυξης. Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι εύκολη αλλά μόνο τα καλύτερα έργα μπορούν να αναμένουν χρηματοδότηση. Τα επιλέξιμα θέματα καθορίζονται στο πρόγραμμα εργασίας του «Ορίζοντα 2020» σχετικά με την «καινοτομία στις ΜΜΕ».

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν οποτεδήποτε αλλά αξιολογούνται τέσσερις φορές ανά έτος.

Τα σημερινά αποτελέσματα αφορούν αιτήσεις που ελήφθησαν μέχρι την πρώτη καταληκτική ημερομηνία για τις επιχορηγήσεις του Σταδίου 1 της 18ης Ιουνίου 2014.

Οι επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες για την αξιολόγηση είναι η 24η Σεπτεμβρίου 2014 για το Στάδιο 1 και η 9η Οκτωβρίου για το Στάδιο 2.

Το 2014 αναμένεται ότι θα χρηματοδοτηθούν περίπου 645 έργα (Στάδια 1 και 2), ενώ το 2015 ο αριθμός των έργων θα αυξηθεί σε 670.

Για περισσότερες πληροφορίες Μέσο για τις ΜΜΕ

ΑΝΚΟ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, 24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ. 676,677), e-mail: info@anko-eunet, www.anko.gr & www.anko-eunet.gr, fax:24610.40210, Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη

 

Σχετικά άρθρα

Αποδείξεις: Τι θα γίνει με το αφορολόγητο των συζύγων και ποιες δαπάνες θα υπολογίζονται

Αποδείξεις: Τι θα γίνει με το αφορολόγητο των συζύγων και ποιες δαπάνες θα υπολογίζονται 0

Θανάσης Λυρτσογιάννης - Ποιές αποδείξεις θα εξαιρούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου - Παζάρια με την τρόικα

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» η κατασκευή πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού που θα εξυπηρετεί και νήπια με αναπηρία στη ΖΕΠ Κοζάνης

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» η κατασκευή πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού που θα εξυπηρετεί και νήπια με αναπηρία στη ΖΕΠ Κοζάνης 0

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» της κατασκευής πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας

ΔΕΗ: Παράταση για ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών

ΔΕΗ: Παράταση για ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών 0

Η ΔΕΗ παρέτεινε σιωπηρά έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής

Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια – Πανικός για τους μηχανικούς

Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια – Πανικός για τους μηχανικούς 0

Κλείνουν τα μπλοκάκια και φουντώνει ...φοροδιαφυγή. Ουρές στις εφορίες ολόκληρο το Δεκέμβριο, ακόμα και τις

Κατανομή 1.501 ατόμων σε Ο.Τ.Α. – Οι δήμοι – Οι ειδικότητες

Κατανομή 1.501 ατόμων σε Ο.Τ.Α. – Οι δήμοι – Οι ειδικότητες 0

Την κατανομή χιλίων πεντακοσίων ενός (1.501) συνολικά ατόμων σε ΟΤΑ α΄ Βαθμού (Δήμους) και Νομικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης