NewsInNews | Αρχική σελίδα

Απάντηση ΔΕΥΑ Κοζάνης στα δημοσιεύματα σχετικά με τους Οργανισμούς που αρνούνται να απογραφούν και «αποκρύπτουν στοιχεία»

Κανένα σχόλιο 🕔24 Ιουλ 2014 15:01 Download PDF

deyakΣε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με τους Οργανισμούς που αρνούνται να απογραφούν και «αποκρύπτουν στοιχεία», από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Κοζάνης, ανακοινώνονται τα εξής:

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει η κείμενη Νομοθεσία και στα πλαίσια που καθορίζουν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων στα οποία ανήκει, όπως είναι η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).

Σεβόμενη, λοιπόν, απολύτως τους Νόμους και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όταν ετέθη αρχικά το θέμα της απογραφής των υπαλλήλων από τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, έπραξε τα συμφωνηθέντα μεταξύ του κ. Υπουργού και της ΕΔΕΥΑ. Έστειλε την απογραφή των εργαζομένων που απασχολεί.

Η αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης (αλλά και εργαζομένων άλλων ΔΕΥΑ) στην εμμονή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μια νέα, άλλη, μορφή απογραφής και ένταξης των εργαζομένων στη Ενιαία Αρχή Πληρωμών των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, οδήγησε το σωματείο σε προσφυγή, στην ελληνική δικαιοσύνη.

Έτσι, στην υπ΄ αριθμ. 98/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) ΡΗΤΑ αναφέρεται ότι «δέχεται την αίτηση» του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και «απαγορεύει» στην επιχείρηση να κοινοποιήσει προσωπικά στοιχεία των αιτούντων (των εργαζομένων) στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Είναι σημαντικό σ΄ αυτό το σημείο να επισημανθεί πως σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.3068/02 προβλέπεται η υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις και η ανάληψη όλων των ενεργειών που επιβάλλονται για την ολοκλήρωση της υποχρέωσης αυτής και την εκτέλεση των αποφάσεων, κάτι το οποίο και έκανε η Επιχείρηση, ως όφειλε σεβόμενη τους Νόμους της πατρίδας μας.

Όλα τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν και προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με επίσημα έγγραφα μας τόσο στις 29 Απριλίου 2014, όσο και στις 15 Ιουλίου 2014. Απέναντι σ΄ αυτά τα έγγραφα δεν υπήρξε καμιά επίσημη απάντηση απ΄ το Υπουργείο ούτε καμιά άλλη επιστολή συμμόρφωσης μας στα περί απογραφής, κάτι που μας οδήγησε στο να υποθέσουμε, απολύτως εύλογα, πως είχαν καλυφθεί απ΄ τα βάσιμα και στοιχειοθετημένα επιχειρήματα μας. Εξάλλου είχαμε δηλώσει στην παραπάνω αλληλογραφία με το Υπουργείο, πως δεσμευόμαστε, για την εφαρμογή της απόφασης που αναμένεται, με την εκδίκαση της τακτικής αγωγής.

Φυσικά είχαμε κάνει λάθος και απόδειξη αυτού αποτελούν τα σημερινά δημοσιεύματα που μας εμπλέκουν σε θέματα που ούτε μας αφορούν, ούτε μας αγγίζουν, καθώς δεν ανήκαμε και δεν ανήκουμε σε καμιά από εκείνες τις κατηγορίες των φορέων που φέρονται να έχουν παρανομήσει με διάφορους τρόπους.

Από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι πως θα παραμείνουμε πιστοί στη νομιμότητα και θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους Νόμους του ελληνικού κράτους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων τους. Παρακαλούμε και τους άλλους να πράξουν το ίδιο.

Κοζάνη, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

 

Σχετικά άρθρα

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας 0

  Καλά κρατούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιούνται στην αυλή του

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής με το

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού 0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας «Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης» θα θέλαμε να εκφράσουμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας 0

Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης