NewsInNews | Αρχική σελίδα

ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Κανένα σχόλιο 🕔05 Αυγ 2014 14:33 Download PDF

Αξιότιμε, κύριε Υπουργέ

farmakeia02lg Η παρούσα Ερώτηση αποσκοπεί στον υπολογισμό, κατά τρόπο πληρέστερο, σαφή, ενιαίο, έγκυρο και καθολικό, του αριθμού των φαρμακείων που λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης φαρμακείου.

Η άδεια που εκδίδεται, κατ” εξαίρεση του πληθυσμιακού ορίου, για ίδρυση νέου φαρμακείου, προκειμένου να συστεγασθεί με φαρμακείο που λειτουργεί, δεν προσαυξάνει τον αριθμό των φαρμακείων που υπολογίζονται στην αναλογία προς τους κατοίκους (σχετ. 366/2013 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έτυχε αποδοχής εκ μέρους του Υπουργείου σας).

Απαιτείται να αποσαφηνισθεί αν, μετά τη λύση της συστέγασης, το νέο φαρμακείο δεσμεύει θέση.

Η άδεια λειτουργίας φαρμακείου κοινωνίας κληρονόμου χορηγείται, σε συντρέχουσα περίπτωση, κατ” εξαίρεση του πληθυσμιακού ορίου, σε μη φαρμακοποιό, έχει συγκεκριμένη διάρκεια και δεν είναι υποχρεωτική η συμμέτοχη φαρμακοποιού ως συνεταίρου.

Απαιτείται να ορισθεί αν καλύπτει θέση.

Οι θέσεις φαρμακείων που καταργούνται λόγω συστέγασης, εξακολουθούν να είναι δεσμευμένες και να παράγουν όλες τις νόμιμες συνέπειες για ένα (1) έτος από την έγκρισή της (σχετ. παρ.5, άρθ.19, Ν.3204/2003, προσθήκη ως παρ. 9 στο άρθ. 7 του Ν. 1963/1991). Τα κατά την παρ.1 του άρθ.7 του προηγούμενου νόμου, συστεγαζόμενα φαρμακεία, θεωρούνται για τον καθορισμό του αριθμού των φαρμακείων, ως λειτουργούντα χωριστά και υποχρεούνται σε ιδιαίτερη διημέρευση και διανυκτέρευση. Ίδια διάταξη προϋπήρχε στο Ν.328/1976 (άρθ.8, παρ.2), σημειώνοντας ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια με τον Α.Ν. 517/1968 είχαν καταργηθεί. Στην παραπάνω Γνωμοδότηση περιέχεται, ότι η διάταξη αύτη, που επαναλαμβάνεται στο Ν. 3918/2011 (άρθ.36, παρ.6), δεν αφορά τον υπολογισμό του αριθμού των συστεγαζόμενων φαρμακείων στο θεσμό των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Απαιτείται να αποσαφηνισθεί, αν διαμορφώνουν μια (1) θέση και τα συστεγαζόμενα φαρμακεία, που λειτουργούσαν ως συστεγαζόμενα, πριν την έκδοση του Ν. 3204/2003, σε χρόνο που ίσχυαν ή όχι τα πληθυσμιακά κριτήρια, ως και μετά την έκδοσή του, σε χρόνο που είχαν καταργηθεί, κατ” εφαρμογή της υπ’αριθ. 3665/2005 Απόφασης της Ολομέλειας Συμβουλίου της Επικράτειας.

Σημειώνεται πως, εκτός από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ενδιαφέρονται για την έκδοση των σχετικών αδειών, οι Πρόεδροι των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων, για την παροχή Γνωμοδότησης και οι φαρμακοποιοί προς ίδρυση ή μεταφορά φαρμακείου.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

Αν το Υπουργείο προτίθεται να εκδώσει σχετική εγκύκλιο ή θα παραπεμφθεί η υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν, με σκοπό να αποσαφηνιστούν οι αντίστοιχες διατάξεις της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας.

 

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την περιοχή μας τις προσεχείς ημέρες, η

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης