NewsInNews | Αρχική σελίδα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: 1,3 εκ. € για τις υποδομές του Νέου Κομάνου

Κανένα σχόλιο 🕔18 Ιουλ 2014 10:18 Download PDF

dhmotiko sumvoulio eordaiasΤην έγκριση ποσού ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση των υποδομών του Νέου Οικισμού Κομάνου, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημάρχου, Παρασκευής Βρυζίδου, ο πρώην δήμος Πτολεμαΐδας ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Εσωτερική Οδοποιία Α΄ Φάση και συνδετήρια Οδός Νέου Οικισμού Κομάνου», με αρ. μελέτης 27/2007.

Μετά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, ο ανάδοχος του έργου υπέγραψε σύμβαση ύψους 3,3 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου που ξεκίνησε αρχικά είχε προϋπολογιστεί να καλυφθεί κατά 75% από τις απαλλοτριώσεις του Δήμου και κατά 25% από το ΟΠΑΓΚ.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης, υπήρχε η συνεννόηση με τη ΔΕΗ για την κάλυψη ύψους 1 εκατ. ευρώ από την εργολαβία, για την εκτέλεση εργασιών με αμμοχάλικα (αδρανή υλικά), με απώτερο σκοπό την απομείωση του κόστους για το δήμο και την κάλυψη του αντίστοιχου ποσού από τη ΔΕΗ. Εν τέλει αυτό δεν κατέστη εφικτό και συνεπώς πρέπει το κόστος αυτό να καλυφθεί με άλλο τρόπο.

Όπως σημείωσε η δήμαρχος, στο διάστημα που μεσολάβησε, ο ανάδοχος έχει εκτελέσει οικονομικό αντικείμενο ύψους 523.989,96 ευρώ. Προτάθηκε λοιπόν η έγκριση έργου με τίτλο «Βοηθητικά έργα και συναφή κόστη υποδομών νέου οικισμού Κομάνου» ύψους 1,3 εκ. ευρώ να χρηματοδοτηθεί από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δήμου Πτολεμαΐδας) για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των αμμοχάλικων, όπως επίσης και τυχόν υποχρεώσεων απέναντι σε ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στην περιοχή του νέου Οικισμού για τις ανάγκες απαλλοτρίωσης των εκτάσεών τους.

Η κ. Βρυζίδου έκανε γενικότερα μια ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του έργου «Εσωτερική οδοποιία Α΄ φάση και συνδετήρια οδός Νέου Οικισμού Κομάνου» και στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην πορεία του έργου και τις παρατάσεις που δόθηκαν και λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων που απαιτούνταν για την εξωτερική συνδετήρια οδό του νέου οικισμού του Κομάνου, αλλά και την μη ολοκλήρωση της μετακίνησης των σταυλικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σημειωτέον ότι στις 11/8/2010 και πριν το πέρας της τελευταίας εγκεκριμένης παράτασης εργασιών, η ανάδοχος υπέβαλε «Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών» καθώς το πρόβλημα λόγω του οποίου δεν προχωρούσαν οι εργασίες (απαλλοτριώσεις) συνέχιζε να υφίσταται. Στην πορεία, στις 3/2/12 η ανάδοχος με αίτημά της αιτήθηκε την άρση διακοπής εργασιών και παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών βάσει του οποίου εγκρίθηκε παράταση εργασιών έως την 30/09/2014.

Μετά την εν λόγω έγκριση παράτασης προθεσμίας εργασιών, εργασίες εκτελέστηκαν μόνο στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου και σταμάτησαν καθώς παραμένουν ως εμπόδιο οι προαναφερόμενοι λόγοι (απαλλοτριώσεις και απομάκρυνση σταυλικών εγκαταστάσεων), σύμφωνα με σχετική έκθεση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας.

Με βάση δε ενημέρωση του νομικού συμβούλου του δήμου Εορδαίας Ε. Λιάκου η απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων στη συνδετήρια οδό του οικισμού (μόνη ικανή δίοδος για μεταφορά υλικών) έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση καθορισμού τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης στις 23 Οκτωβρίου 2014 ενώπιον του μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Συνολικά στο νέο Οικισμό Κομάνου έχουν εκτελεστεί εργασίες συνολικής δαπάνης 523.989,96 ευρώ ενώ το ύψος των υπολοιπόμενων εργασιών ανέχεται στο ποσό των 2.774.537,94 ευρώ.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

 Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr

 

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την περιοχή μας τις προσεχείς ημέρες, η

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης