NewsInNews | Αρχική σελίδα

Δύο χρόνια κλείνει το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης!!

Κανένα σχόλιο 🕔13 Ιουλ 2014 15:14 Download PDF

parko ethnikis sumfiliwsisΠριν δύο χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου.

Σε αυτά τα δύο χρόνια το ΠΕΣ δέχτηκε συνολικά 8.425 επισκέπτες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 10 επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την Ιστορία και το φυσικό περιβάλλον τα οποία παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα. Αξιοσημείωτη ήταν η διημερίδα που συνόδευσε τη συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων, τον Ιούλιο του 2013, την οποία παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Στις επιστημονικές ημερίδες συγκαταλέγονται και τα 2 μεταπτυχιακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2014, κατά τα οποία φοιτητές από τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 οργανωμένες επισκέψεις με λεωφορεία από συλλόγους, ΚΑΠΗ και άλλους φορείς. Ο συνολικός αριθμός αυτών των επισκεπτών ήταν 684 άτομα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών 12 σχολείων από όλη την Ελλάδα (Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Καστοριά κλπ.) και 779 μαθητές ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις και γενικότερα στις εγκαταστάσεις του Πάρκου.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία» που περιέχει αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Ιστορίας της περιοχής και την έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» με φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα του Γράμμου από τον επιστημονικό συνεργάτη του ΠΕΣ, διδάκτορα Ιστορίας, Ραϋμόνδο Αλβανό. Ο ξενώνας και το εστιατόριο λειτούργησε με τη φροντίδα και το μεράκι του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.

 

Τα ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών και το γεγονός ότι οι περισσότεροι έρχονται ξανά και ξανά μαζί με φίλους τους για να απολαύσουν και εκείνοι το υπέροχο αλπικό τοπίο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης και των γύρω περιοχών (Πύργος Κοτύλης, Χάρος, Αρένες κλπ.) δημιουργεί αισιοδοξία ότι το ΠΕΣ θα έχει όλο και καλύτερη πορεία στο μέλλον καταφέρνοντας έτσι να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ευρύτερου ορεινού όγκου του Γράμμου και της περιοχής της Καστοριάς.

http://grammos-pes.gr/pages/display/park-aim/

 https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses?ref_type=bookmark

Σχετικά άρθρα

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας 0

  Καλά κρατούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιούνται στην αυλή του

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής με το

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού 0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας «Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης» θα θέλαμε να εκφράσουμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας 0

Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης