NewsInNews | Αρχική σελίδα

Έργο ζωής για Γαλατινή, Εράτυρα και Καλονέρι η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο Γιώργος Δακής.

Κανένα σχόλιο 🕔13 Αυγ 2014 09:46 Download PDF

galatinh epekksergasia lumatwnΣε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στο Δήμο Βοΐου. Πρόκειται για το έργο: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων πρώην Δήμου Άσκιου και εξωτερικά αποχετευτικό δίκτυα οικισμών Γαλατινής, Εράτυρας και Καλονερίου» προϋπολογισμού 8.800.000 €, που υπέγραψε την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014, στην τοπική Κοινότητα Γαλατινής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Γιάννη Σόκουτη και Βασίλη Πάτρα, του νέου Δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου, του νυν Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γαρούφα, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παύλου Μέτσιου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και Υπηρεσιακών Παραγόντων.

«Πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για την Γαλατινή», τόνισε φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Βασίλης Πάτρας που έλκει την καταγωγή του από την ομώνυμη κοινότητα όπου και διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια και πρόσθεσε: «Είναι έργο ζωής και ανάπτυξης που οραματιστήκαμε πριν 20 ολόκληρα χρόνια. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη που πίστεψαν στο δικό μου όραμα και προχώρησαν τις διαδικασίες για να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τίποτα να μην ήξερα για τη Γαλατινή, τίποτα να μην γνώριζα για το έργο, βλέποντας τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση στο πρόσωπο του Βασίλη θα έβγαζα αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται όντως για ένα έργο ζωής. Βασίλη χαίρομαι πραγματικά και θερμά συγχαρητήρια σε σένα που ήσουν οραματιστής του έργου αυτού».

galatinh epekksergasia lumatwn«Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και συστηματικής εργασίας ενός μεγάλου αριθμού εμπλεκομένων φτάνουμε στη σημερινή ημέρα της υπογραφής της σύμβασης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δακής. Είμαστε σίγουροι ότι θα αναβαθμίσει εξαιρετικά την καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων που διαμένουν στους τρεις οικισμούς. Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση και είμαστε σίγουροι ότι ο ανάδοχος θα ολοκληρώσει το έργο μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

 

 

Ο κ. Δακής έκανε εκτενή αναφορά στα περιβαλλοντικά έργα που εκτελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Μακεδονία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε δώσει ειδική βαρύτητα στα περιβαλλοντικά έργα και είμαστε σε κορυφαία θέση σε επίπεδο Ελλάδας στις εντάξεις και στις απορροφήσεις χρηματοδοτήσεων και πόρων σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, διαχείρισης ομβρίων υδάτων και γενικότερα σε αυτές τις υποδομές οι οποίες δίνουν ένα ιδιαίτερα αναπτυξιακό ρόλο στον τόπο μας».

 

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την περιοχή μας τις προσεχείς ημέρες, η

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης