NewsInNews | Αρχική σελίδα

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗ – Προσκεκλημένη από το Σύλλογο Βλατσιωτών Ν. Λάρισας

Κανένα σχόλιο 🕔29 Ιουλ 2014 15:12 Download PDF

Melitta Schubert, BMeiA, Portrait, Studio.Τη Βλάστη θα επισκεφτεί η πρέσβειρα της Αυστρίας κ. Μελίττα Σούμπερτ το Δεκαπενταύγουστο μετά από επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συμβουλίου του Συλλόγου Βλατσιωτών Ν.Λάρισας.

Η πρέσβειρα της Αυστρίας δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση γνωρίζοντας και τιμώντας τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στη Βλάστη και τη Βιέννη και επιθυμώντας να γνωρίσει τη γενέτειρα των ευεργετών Ελλάδας και Αυστρίας, βαρόνου Κων/νου Βέλλιου, Στέργιου Δούμπα, τον τόπο καταγωγής του Μαικήνα των Τεχνών Νικολ.Δούμπα, τον τόπο όπου ο γενάρχης της οικογένειας Σίνα, παπα-Γιώργης Σίνας εγκαταστάθηκε μετά την καταστροφή της Μοσχόπολης το 1769, μετα φέροντας και τοποθετώντας το τέμπλο του Αϊ Νικόλα της Μοσχόπολης στον ΄Αγιο Νικόλαο της Βλάστης.

Να αναφέρουμε εδώ ότι η πρέσβειρα της Αυστρίας τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις μνήμης βαρόνου Κ.Βέλλιου που πραγματοποίησε ο Συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας το Μάρτιο του 2012, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του βαρόνου Κων/νου Βλέλλιου στην Αθήνα, καθώς και στο τιμητικό αφιέρωμα για το Νικόλαο Δούμπα, το Μάρτιο του 2013 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η Βιέννη υπήρξε ο μεγάλος προορισμός των ξενιτεμένων Μακεδόνων στη μεγάλη αποδημία τους προς την περιοχή της Αυστροουγγαρίας, από τη Βιέννη άρχισε το επαναστατικό του ταξίδι με τις φλογερές ιδέες του ο Ρήγας Βελεστινλής, συνοδευόμενος από ευρύ κύκλο συντρόφων του, κυρίως Δυτικομακεδόνων. Γι αυτό και η πρέσβειρα πριν από τη μετάβασή της στη Βλάστη θα επισκεφτεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Εορδαίας.

Η πρέσβειρα της Αυστρίας κα Μελίττα Σούμπερτ γεννήθηκε στην Αθήνα όταν ο πατέρας της υπηρετούσε ως διπλωμάτης, Είναι απόγονος του μουσουργού Φρανς Σούμπερτ. Είναι απόφοιτος Νομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της Βιέννης και του Σάλτσμπουργκ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό κολλέγιο της Μπριζ του Βελγίου καθώς και στο Bologna Centre απ΄ όπου απέκτησε δίπλωμα Διεθνών Σπουδών. Εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα και εργάστηκε στα τμήματα Εθιμοτυπίας, Σχέσεων Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και στο γραφείο Διεθνούς Δικαίου , καθώς επίσης και στη Νομική Υπηρεσία της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες.

Διετέλεσε Ειδική Ακόλουθος για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στην Αυστριακή Πρεσβεία της Ρώμης, Επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτων, Επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, Διευθύντρια του Τμήματος διμερών και πολυμερών σχέσεων εξωτερικού εμπορίου καθώς και Διευθύντρια Εθιμοτυπίας στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων . Από το Μάρτιο του 2012 είναι η πρέσβειρα της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την περιοχή μας τις προσεχείς ημέρες, η

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης