NewsInNews | Αρχική σελίδα

Η Πτολεμαΐδα θα φιλοξενήσει την 27η αμφικτιονία εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδος

Κανένα σχόλιο 🕔22 Ιουλ 2014 10:54 Download PDF

aimodotesΤην πόλη της Πτολεμαΐδας επέλεξαν ο Σύνδεσμος Συλλόγων Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», μετά από εισήγησή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, προκειμένου να φιλοξενήσει το τριήμερο 3,4 και 5 Οκτωβρίου 2014 την 27η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Για την καλύτερη διοργάνωση της Αμφικτιονίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποί των διοργανωτών πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας, προσκαλώντας κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, παρουσία του εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού και Παιδείας Γιάννη Ασπράγκαθου.

«Πρόκειται για το Πανελλήνιο συνέδριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος με τη συμμετοχή Σωματείων, που ασχολούνται με τη δωρεά ζωής» επεσήμανε στον ‘’Π’’ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Σιδερίδης τονίζοντας ότι τα θέματα που θα εισηγηθούν ειδικοί επιστήμονες θα αφορούν τη δωρεά Αιμοπεταλίων και Βλαστοκυττάρων, ενώ θα εξεταστούν οι πρακτικές των Συλλόγων για την ανάπτυξη της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Θεόδωρος Τσαουσίδης, υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την Πτολεμαΐδα η επιλογή της για την διεξαγωγή του Συνεδρίου καθώς θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για δωρεά ζωής, ενώ οι 200 σύνεδροι, που θα επισκεφθούν την πόλη θα λειτουργήσουν σαν τους καλύτερους πρεσβευτές της.

Επί πλέον ο κ. Τσαουσίδης διευκρίνισε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι η ίδρυση ενός πλήρους συλλόγου στη Εορδαία που ν’ αφορά όχι μόνο την εθελοντική Αιμοδοσία αλλά τα Αιμοπετάλια και τα Βλαστοκύτταρα, καθώς πολλοί νέοι γονείς δεν γνωρίζουν ότι μετά την γέννηση του παιδιού τους μπορούν να κρατήσουν και να δωρίσουν τα βλαστοκύτταρα, γιατί αποτελούν υλικό ζωής.

«Η Πτολεμαΐδα έχει την ανάγκη ενός πλήρους και αυτόνομου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Αιμοπεταλιοδοτών , που να καλύπτει την Εορδαία» υπογράμμισε με τη σειρά της η υπεύθυνη για τη δωρεά Αιμοπεταλίων Γεωργία Μίγκου, ενώ τονίστηκε από όλους ότι ένας τέτοιος Σύλλογος, που θα διαθέτει την τεχνογνωσία και την ικανότητα να εξηγήσει τι σημαίνει δωρεά βλαστοκυττάρων, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την ευρύτερη περιοχή.

Εκπροσωπώντας το Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας η Γραμματέας του Βίκυ Χατζηκυριάκου τόνισε ότι ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών καθώς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ανθρωπιστικά, προσθέτοντας πως η εθελοντική Αιμοδοσία είναι ένα μεγάλο ζήτημα καθώς δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από το αίμα, που δίνει ζωή.

 

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr

 

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την περιοχή μας τις προσεχείς ημέρες, η

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης