NewsInNews | Αρχική σελίδα

Υπερσύγχρονο το νέο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Εορδαία. Έγινε και επίσημα η διοικητική παράδοση και παραλαβή του.

Κανένα σχόλιο 🕔08 Αυγ 2014 22:27 Download PDF

123Παράδοση – παραλαβή του νέου Διοικητηρίου Εορδαίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014. Ο ανάδοχος παρέδωσε το κτίριο στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στη συνέχεια έγινε η παραλαβή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή προς χρήση, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Παπαδόπουλου, των Αντιπεριφερειαρχών Γιάννη Σόκουτη, Βασίλη Πάτρα, Γιάννη Κιοσσέ, της Εκτελεστικής Γραμματέας Νατάσας Τσάτσου και των Προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Γρίβα και Κώστα Χαραλαμπίδη.1234

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα παραλάβαμε από τον ανάδοχο Τηλέμαχο Παμπόρη το Διοικητήριο Εορδαίας. Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει και άλλους φορείς. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί ένα όραμα με πολύ αγώνα και σημαντική προσπάθεια, κατορθώσαμε να το κάνουμε πράξη. Είναι ένα έργο που έχει κοστίσει 2.300.000 € και αποτελεί πραγματικά ένα κόσμημα λειτουργικότητας και για τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και για τις υπηρεσιακές λειτουργίες. Εύχομαι καλορίζικο και είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το σημαντικό έργο και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε υπηρεσιακό. Μέσα από τη συνεργασία και τη σταθερότητα μπορέσαμε και ξεπεράσαμε σημαντικά προβλήματα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλάβουμε αυτό το πολύ ωραίο κτίριο. Θέλω να τονίσω ότι ένα μεγάλο κομμάτι καθυστέρησης, είχε να κάνει με το θέμα της πολεοδομικής άδεις του κτιρίου. Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με την τακτοποίηση λύθηκε άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Εύχομαι αυτή τη στέγη το Διοικητήριο της Εορδαίας να αποτελεί μια πηγή ζωντάνιας, ζωής και χαράς για όλους τους συμπατριώτες μας».

12345

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έγινε σήμερα και τυπικά η διοικητική παραλαβή – παράδοση του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Εορδαία. Ένα νεόδμητο κτίριο υπερσύγχρονο με όλες τις προδιαγραφές. Το παραλάβαμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από τους προκατόχους μας, το προχωρήσαμε και σήμερα με τη διεργασία αυτή πλέον τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εγώ θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους οι οποίοι συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα».

Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε στις 3 Ιουλίου του 2002 με προϋπολογισμό 1.320.616 €. Η σύμβαση για την κατασκευή του υπογράφτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002 ενώ η προθεσμία περαίωσης των εργασιών ήταν 600 ημερολογιακές ημέρες. Το έργο εντάχθηκε αρχικά στο πρόγραμμα Ο.Π.Α.Γ.Κ. και στη συνέχεια στο Πρόγραμμα του Τοπικού Πόρου. Για την ολοκλήρωση του υπήρξε δεύτερη εργολαβία στις 9 Ιουνίου του 2009 ποσού 590.000 €. Το κτίριο διαθέτει υπόγειο γκαράζ αποθηκευτικούς χώρους και τρεις ορόφους με αίθουσες γραφεία και αμφιθέατρο.

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη: Εργαστήρι ευχών για παιδιά 10 και 11 ετών – Η ευχή μου για το 2017

Κοζάνη: Εργαστήρι ευχών για παιδιά 10 και 11 ετών – Η ευχή μου για το 2017 0

Ο «Σπάρτακος ΔΕΗ» για την ημέρα ατόμων με αναπηρία

Ο «Σπάρτακος ΔΕΗ» για την ημέρα ατόμων με αναπηρία 0

Αφήνοντας τις εικόνες να επιτελέσουν το σκοπό τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο –ξεπερνώντας

Ζαμανίδης: Παραμένει το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πτολεμαϊδα

Ζαμανίδης: Παραμένει το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πτολεμαϊδα 0

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη με τον Υφυπουργό για

Η Κοζάνη γιορτάζει…Φωταγωγούμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα

Η Κοζάνη γιορτάζει…Φωταγωγούμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα 0

Ημερίδα: Συστήματα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών – Συνεργασία του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Μ. και την εταιρεία ΑΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Α.Ε.»

Ημερίδα: Συστήματα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών – Συνεργασία του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Μ. και την εταιρεία ΑΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Α.Ε.» 0

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού T.E. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης