NewsInNews | Αρχική σελίδα

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 9ης Ιουλίου 2014

Κανένα σχόλιο 🕔10 Ιουλ 2014 09:43 Download PDF

dimitris-ntentis1Συναδέλφισες – φοι,

Ο διωγμός των Ελλήνων συνεχίζεται αμείωτος.

Ο διωγμός των δημοσίων υπαλλήλων οδηγεί στην εξόντωσή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέχον μέλος της «Αγίας Οικογένειας» και γιος του Αρχιερέα των ρουσφετιών και της πολιτικής ανωμαλίας, ο άνθρωπος που μισεί τους Έλληνες, έχει μία και μόνη αποστολή: Την ταπείνωση και παράδοση του ελληνικού λαού στις αγορές, ώστε να αποτελέσει το πρώτο οργανωμένο πείραμα – οδηγό μιας ηττημένης και υποταγμένης κοινωνίας στο σύγχρονο δουλεμπόριο του 21ου αιώνα.

Αφού διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αφού μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, αφού εξαφάνισαν τα επιδόματα πρόνοιας και μοίρασαν ψίχουλα στον μικρότερο δυνατό αριθμό εξαθλιωμένων που ήταν δυνατόν με το «κοινωνικό μέρισμα» – φάρσα, ήρθε η στιγμή να χαρίσουν τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών. Λιγνίτες και πετρέλαια αποτελούν λεία προς λαφυραγώγηση. Η Ελλάδα μέρα τη μέρα μετατρέπεται σε χώρα της Λατινικής

Αμερικής με μια κατ’ επίφασιν δημοκρατία, που ως φύλλο συκής καλύπτει τη ντροπή των προδοτών που την κυβερνούν.

 

Η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη με το περιβόητο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι επέστρεψε η εποχή των τσιφλικιών με τους ίδιους σε ρόλο κολλήγων. Το λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου, περνάει οριστικά στα χέρια απρόσωπων κεφαλαίων, με τους πολίτες είτε να λιμοκτονούν, είτε να προσφέρονται αυτοβούλως ως δούλοι για ένα κομμάτι ψωμί.

 

Στον δημόσιο τομέα μετά τις απολύσεις του 2013 που οδήγησαν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόγνωση, την πείνα και την ξενιτιά, έρχονται νέες το 2014 μέσα από την αξιολόγηση «μαϊμού» του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα προαποφασισμένα ποσοστά επιτυχόντων και αποτυχόντων. Πέρα από κάθε έννοια δικαιοσύνης, τήρησης του Συντάγματος, αξιοκρατίας και αξιοσύνης, ο υπουργός μίσους και μισαλλοδοξίας διώκει όποιον δεν υποτάσσεται στις ανώμαλες ορέξεις του.

 

Το δουλοπρεπές δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου μας οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 ανέργους και 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθημερινές αυτοκτονίες πολιτών, σε πείνα και εξευτελισμό χιλιάδων οικογενειών. Αποτελούν τα σύγχρονα πτωματοφάγα όρνεα που γεύονται τη σάρκα των εργαζόμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των νέων μας.

 

Οι Μαυρογιαλούροι της εποχής μοίρασαν πεντακοσάρικα με αντάλλαγμα τα ψηφαλάκια των ευρωεκλογών, όμως ως απάντηση έλαβαν το καθολικό ΟΧΙ των Ελλήνων στο ξεπούλημά τους.

 

Αυτοί οι σύγχρονοι Κοτζαμπάσηδες οδηγούν το πολίτευμα και τη χώρα στη γαλέρα αόρατων δυναστών και υπερκυβερνητών. Αν αύριο τους προτείνονταν και η φυσική παράδοση της χώρας με αντίδωρο μια θέση αξιωματούχου, δε θα είχαν καμία αναστολή να το πραγματοποιήσουν. Αποτελούν τους αποκλειστικούς υπεύθυνους που ανάδειξαν το έκτρωμα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε τρίτη πολιτική δύναμη.

 

Αργά και σταθερά μετατρέπουν τη χώρα σε μια έρημο φτώχειας, ανέχειας και εξευτελισμού, ενώ αυτοί οι ασπάλακες της εξουσίας διατηρούν και διευρύνουν για την αφεντιά τους τα προνόμια των θέσεων που κατέχουν.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Καλούμαστε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές τους σε έναν δρόμο μακρύ και δύσκολο, αλλά όχι αδιάβατο. Καλούμαστε να μετατρέψουμε τις διάσπαρτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα ρυάκια αντίστασης, σε «μεγάλο και φουσκωμένο ποτάμι οργής» που θα τους παρασύρει και θα τους κατατάξει στα απόβλητα της ιστορίας.

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι συναντιόμαστε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν κόπους μιας ζωής να χάνονται. Διεκδικούμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας και τον άνθρωπο.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζόμενων, η απάντηση που θα λάβει πρέπει να είναι καθολική. Κανένας δεν πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανένας συνάδελφος δε θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν επιτρέπουμε την επιβολή του κανιβαλισμού που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

 

Συνένοχους στο έγκλημα δε θα μας έχουν.

Από αυτή την πλατεία Νίκης της Κοζάνης, στέλνουμε μήνυμα:

 

• Όχι στη δήθεν αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις, ανισότητες και διαθεσιμότητες.

• Κατάργηση του νόμου Μητσοτάκη για τη δήθεν «αξιολόγηση» που στοχεύει σε νέες απολύσεις.

• Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Διατρανώνουμε καθολικά ΟΧΙ στη μικρή ΔΕΗ και την τσιφλικοποίηση της γης μας.

• Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων.

• Να διαγραφούν τα ληστρικά δάνεια. Κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.

• Να σταματήσουν οι πολιτικές των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Αλλαγή ημερομηνιών παραστάσεων για «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama,στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για την περιοχή μας τις προσεχείς ημέρες, η

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης