NewsInNews | Αρχική σελίδα

Κι άλλο κρούσμα στους ΑνΕλ – Η Ραχήλ Μακρή πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά – (Γράφει ο Αντώνης Πουγαρίδης)

Κανένα σχόλιο 🕔28 Ιουλ 2014 10:04 Download PDF

pena-300x199Γράφει ο Αντώνης Πουγαρίδης

Μετά την επίθεση που δεχθήκαμε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Μάρτιο (δείτε σχετικά), το κόμμα της Αντιπολίτευσης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά μέσω της Ραχήλ Μακρή.

Μερικοί πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν που είναι τα όρια της παραπληροφόρησης, της παραπολιτικής, και του παραλαϊκισμού. Άλλοι πάλι καταλαβαίνουν πολύ καλά αυτά τα όρια, συνειδητά όμως τα ξεπερνούν για να κερδίσουν ότι μπορούν από την αντίδραση του θυμωμένου κόσμου. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι η Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή.

Η κ. Μακρή έγινε πανελληνίως γνωστή από τις φωνές της, από τις αναβάσεις της στα κάγκελα της ΕΡΤ, από την ασταμάτητη συνωμοσιολογία, όχι πάντως από τον παραγωγικό της λόγο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Εκείνες ήταν οι στιγμές που την γνωρίσαμε κι εμείς, η κοινωνία της Πτολεμαΐδας. Την γνωρίσαμε από την τηλεόραση, παρόλο που την επιλέξαμε ως εκπρόσωπό μας στη Βουλή των Ελλήνων λίγους μήνες νωρίτερα. Τελικά όταν κάποιος εκλέγεται από μια κοινωνία που δεν τον γνωρίζει, είναι ή δεν είναι τυχαίο γεγονός;

Εμείς παρ’ όλα αυτά, – ακόμα και όταν την καυτηρίαζε όλη η χώρα – ποτέ δεν σχολιάσαμε τις αστοχίες της. Δεν κάναμε το καθήκον μας να της ασκήσουμε κριτική. Δεν το κάναμε, όχι επειδή είναι φίλος ή εχθρός μας, αλλά γιατί θεωρούμε πως κανένα μέσο, δεν πρέπει να φθείρει τους τοπικούς θεσμικούς, καθώς είναι χρήσιμοι για τον τόπο. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη Βουλευτής, η οποία με αγωνιστικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις υπερασπίστηκε την περιοχή μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως, να σχολιάσουμε την επίθεση από μέρους της, που έγινε μέσω του λογαριασμού της στο facebook και στόχο είχε να πλήξει τις εφημερίδες της Πτολεμαΐδας, τον Πτολεμαίο και τον Εορδαϊκό Παλμό, καθώς και το e-ptolemeos.gr .

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ενόχλησε την κ. Μακρή. Δεν ξέρω αν την ενόχλησε η ύπαρξη του προγράμματος e-call, αν την ενόχλησε η υλοποίηση του από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Υπουργείο Μεταφορών, αν την ενόχλησε το ότι έγιναν ομολογουμένως χρήσιμες ημερίδες για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα, αν την ενόχλησε το ότι οι Ευρωπαίοι που το εκπόνησαν προέβλεψαν δαπάνες δημοσιότητας, και δεν ξέρω αν την ενοχλεί το γεγονός πως όλα τα ΜΜΕ του Νομού Κοζάνης (οι αναγνωρισμένες εφημερίδες, τηλεοράσεις και κάποιοι ιστότοποι ενημερωτικού χαρακτήρα) συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημοσιότητας.

Αυτά όλα δεν μας αφορούν. Ίσως έχουν να κάνουν με τη διαμάχη που έχει με τον πολιτικό της αντίπαλο Μιχάλη Παπαδόπουλο. Εμάς μας ενοχλεί το γεγονός ότι τοποθετείται δημόσια όντας ανενημέρωτη και καταφέρεται εναντίον μας μόνο και μόνο για να κάνει πόλεμο στους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογικό, δεν την τιμά σαν άνθρωπο να μας εντάσσει σε γκρουπ των “επιλεγμένων ΜΜΕ”, αλλά και να βαφτίζει “δημόσιο κορβανά”, χρήματα που ήρθαν από την Ευρώπη για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Όχι, δεν είμαστε επιλεγμένοι. Έχουμε την τιμή να είμαστε στο τιμόνι των δύο μεγαλύτερων εφημερίδων της Δυτικής Μακεδονίας, με 28 χρόνια ιστορία, οι οποίες πληρούν και με το παραπάνω τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Τύπου, και έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του αναγνώστη.

Επειδή οι κόντρες μεταξύ των βουλευτών του Νομού Κοζάνης στο Κοινοβούλιο έχουν ενδιαφέρον, τολμήσαμε να ασκήσουμε κριτική στην κ. Μακρή. Τολμήσαμε να πούμε ότι πιάστηκε αδιάβαστη κατά τη διάρκεια ερώτησης της στον Υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο. Και γιατί να μην το πούμε; Αφού έτσι είναι. Μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αν ανατρέξει στο απόσπασμα βίντεο από το Κανάλι της Βουλής. Αλλά εμείς σύμφωνα με την κυρία Μακρή δεν έπρεπε να το πούμε, διότι θεωρεί πως είναι υπεράνω κριτικής.

Ένα λάθος στο οποίο υπέπεσε η κυρία Μακρή, είναι στο ότι νομίζει ότι μπορεί να διαλέγει η ίδια, το ποια δελτία τύπου μπαίνουν σε κάθε εφημερίδα. Δεν μπορεί να καταλάβει, πως το ρόλο αυτό, έχει ο εκδότης της εκάστοτε εφημερίδας, ο οποίος είναι υπεύθυνος μόνο απέναντι στο Νόμο, και απέναντι στους αναγνώστες της.

Παρ’ όλα αυτά, αν έκανε τον κόπο να διαβάσει τις εφημερίδες μας, θα έβλεπε πως σχεδόν καθημερινά προβάλλουμε τις δραστηριότητές της, όπως άλλωστε οφείλουμε.

Αντί επιλόγου: Φανταστείτε τι θα μπορούσαν να πετύχουν οι πολιτικοί μας, αν αξιοποιούσαν δημιουργικά το χρόνο τους και την ενέργειά τους ώστε να είναι αποτελεσματικοί. Και αποτελεσματικός δεν είσαι σίγουρα, όταν επιδιώκεις μόνο δημοσιότητα, εσωκομματική ισχύ, και επανεκλογή.

 

Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr

 

Σχετικά άρθρα

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

Αποψη: Το βαρύ τίμημα του ψεύδους και της ιδεοληψίας (Πάρις Κουκουλόπουλος, Καθημερινή)

Αποψη: Το βαρύ τίμημα του ψεύδους και της ιδεοληψίας (Πάρις Κουκουλόπουλος, Καθημερινή) 0

Ενα πράγμα δεν αντέχει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, γιατί αποκαλύπτει τον πραγματικό της χαρακτήρα,

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη…(της Δήμητρας Καραγιάννη)

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη…(της Δήμητρας Καραγιάννη) 0

- Μαμά, υπάρχει ο Άγιος Βασίλης; - Ναι, αν το πιστεύεις, υπάρχει. - Και πού

Οι λοκατζήδες της Τηλεθέρμανσης (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

Οι λοκατζήδες της Τηλεθέρμανσης (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης) 0

Από την Τετάρτη 28-12-16 το απόγευμα έως τις πρωινές ώρες της επομένης, το συνεργείο της

Εναλλακτικός τουρισμός στην Κοζάνη; Και γιατί όχι; (Της Δήμητρας Καραγιάννη)

Εναλλακτικός τουρισμός στην Κοζάνη; Και γιατί όχι; (Της Δήμητρας Καραγιάννη) 0

- «Τι μας φέρνετε απ’ την Κοζάνη; Κάρβουνο;» Τι απαντάς, άραγε, όταν ακούς ένα τέτοιο αποστομωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης