NewsInNews | Αρχική σελίδα

Κόσμημα για το Βελβεντό το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Με τα εγκαίνια άνοιξαν και επίσημα οι πόρτες του για μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κανένα σχόλιο 🕔11 Αυγ 2014 19:31 Download PDF

????????????????????????????????Τη δική του περιβαλλοντική κυψέλη απέκτησε το Βελβεντό. Πρόκειται για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένα υπερσύχρονο κτίριο που δένει αρμονικά την εικόνα ενός γνήσιου Βελβεντινού σπιτιού της συγκεκριμένης εποχής με το σήμερα.

Χώροι υποδοχής και διδασκαλίας αίθουσες σεμιναρίων και εργαστηρίων συνδέονται μεταξύ τους λειτουργικά ενώ ο υπαίθριος χώρος διαμορφώθηκες σύμφωνα με την οικιστική δομή της περιοχής.????????????????????????????????

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης κ. Χριστοφόρος ενώ την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, παρουσία του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέας της Περιφέρειας Νατάσας Τσάτσου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Κώστα Γρίβα, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης που έλκει την καταγωγή του από το Βελβεντό, αναφέρθηκε στις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η κατασκευή του κτιρίου και πρόσθεσε: «Είναι μια υποδομή για την οποία δώσαμε αγώνες για να φτάσουμε στη σημερινή ευτυχή ημέρα. Είναι το κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας. Ένα κτίριο, πραγματικό κόσμημα, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που θα αποτελέσει χώρο ανάπτυξης και θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η ενεργοποιός δύναμη είναι το προσωπικό αυτού του σχολείου και δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την ουσιαστική τους βοήθεια».

DSC_1107

 

DSC_1149

«Είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη ημέρα σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και συμπλήρωσε, εύχομαι η νέα στέγη να αναδείξει ευαισθησίες, να διαμορφώσει συνειδήσεις αλλά να είναι και μια κυψέλη ζωντάνιας ζωής και οικονομικής ανάπτυξης γιατί η Περιφέρειά μας συνθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν μοχλό λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν ώστε να φτάσουμε σήμερα στα εγκαίνια αυτού του έργου και τα παιδιά μας να το χαρούν με τον καλύτερο τρόπο».

DSC_1180

???????????????????????????????

 

Σχετικά άρθρα

Εννέα συνολικά διακρίσεις απέσπασε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού »Ουτοπία», στο διεθνές ιντερνετικό κινηματογραφικό φεστιβάλ IndieWise

Εννέα συνολικά διακρίσεις απέσπασε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού »Ουτοπία», στο διεθνές ιντερνετικό κινηματογραφικό φεστιβάλ IndieWise 0

Εννέα συνολικά διακρίσεις απέσπασε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού ''Ουτοπία'', στο διεθνές

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 0

Στo πλαίσιo του προγράμματος «Θέατρο για Όλους» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ξεκινά στην Καστοριά, σε συνεργασία

Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόερων, όπως τελείται σε οκτώ χωριά της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, εντάχθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO

Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόερων, όπως τελείται σε οκτώ χωριά της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, εντάχθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO 0

Η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην 11η ετήσια

Κοζάνη: Εργαστήρι ευχών για παιδιά 10 και 11 ετών – Η ευχή μου για το 2017

Κοζάνη: Εργαστήρι ευχών για παιδιά 10 και 11 ετών – Η ευχή μου για το 2017 0

Ο «Σπάρτακος ΔΕΗ» για την ημέρα ατόμων με αναπηρία

Ο «Σπάρτακος ΔΕΗ» για την ημέρα ατόμων με αναπηρία 0

Αφήνοντας τις εικόνες να επιτελέσουν το σκοπό τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο –ξεπερνώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης