NewsInNews | Αρχική σελίδα

Κόσμημα για το Βελβεντό το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Με τα εγκαίνια άνοιξαν και επίσημα οι πόρτες του για μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κανένα σχόλιο 🕔11 Αυγ 2014 19:31 Download PDF

????????????????????????????????Τη δική του περιβαλλοντική κυψέλη απέκτησε το Βελβεντό. Πρόκειται για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένα υπερσύχρονο κτίριο που δένει αρμονικά την εικόνα ενός γνήσιου Βελβεντινού σπιτιού της συγκεκριμένης εποχής με το σήμερα.

Χώροι υποδοχής και διδασκαλίας αίθουσες σεμιναρίων και εργαστηρίων συνδέονται μεταξύ τους λειτουργικά ενώ ο υπαίθριος χώρος διαμορφώθηκες σύμφωνα με την οικιστική δομή της περιοχής.????????????????????????????????

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης κ. Χριστοφόρος ενώ την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, παρουσία του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέας της Περιφέρειας Νατάσας Τσάτσου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Κώστα Γρίβα, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης που έλκει την καταγωγή του από το Βελβεντό, αναφέρθηκε στις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η κατασκευή του κτιρίου και πρόσθεσε: «Είναι μια υποδομή για την οποία δώσαμε αγώνες για να φτάσουμε στη σημερινή ευτυχή ημέρα. Είναι το κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας. Ένα κτίριο, πραγματικό κόσμημα, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που θα αποτελέσει χώρο ανάπτυξης και θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η ενεργοποιός δύναμη είναι το προσωπικό αυτού του σχολείου και δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την ουσιαστική τους βοήθεια».

DSC_1107

 

DSC_1149

«Είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη ημέρα σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και συμπλήρωσε, εύχομαι η νέα στέγη να αναδείξει ευαισθησίες, να διαμορφώσει συνειδήσεις αλλά να είναι και μια κυψέλη ζωντάνιας ζωής και οικονομικής ανάπτυξης γιατί η Περιφέρειά μας συνθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν μοχλό λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν ώστε να φτάσουμε σήμερα στα εγκαίνια αυτού του έργου και τα παιδιά μας να το χαρούν με τον καλύτερο τρόπο».

DSC_1180

???????????????????????????????

 

Σχετικά άρθρα

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας 0

  Καλά κρατούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιούνται στην αυλή του

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής με το

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού 0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας «Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης» θα θέλαμε να εκφράσουμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας 1

Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης