NewsInNews | Αρχική σελίδα

Μετά το 4ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Κανένα σχόλιο 🕔03 Ιουλ 2014 13:47 Download PDF

αρσις κοζανηςΤην Κυριακή 29 Ιουνίου έπεσε η αυλαία του τετραήμερου 4ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Στη μεγαλύτερη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης, για πρώτη φορά η Κοζάνη συζήτησε ανοιχτά για την αυτοδιαχείριση, για πρώτη φορά συζητήσαμε ανοιχτά με αυτόνομες κοινότητες ανθρώπων και χώρων αλληλεγγύης, για πρώτη φορά συζήτησε για περμακολτούρα και περιαστικές καλλιέργειες, για πρώτη φορά συζήτησε εναλλακτικούς συμμετοχικούς τρόπους καλλιέργειας και διάθεσης των προϊόντων, για πρώτη φορά εκπαιδευτήκαμε στο πως μπορούμε να αντιδρούμε όταν γινόμαστε μάρτυρες ρατσιστικών φαινομένων, για πρώτη φορά συζητήσαμε ανοιχτά για τα διλήμματα της σύγχρονης κοινωνίας μας, για πρώτη φορά βρεθήκαμε τόσοι πολλοί από τόσα διαφορετικά μέρη της χώρας και από τόσο διαφορετικούς χώρους.
Σε ένα Φεστιβάλ που πραγματοποιείται χωρίς επιχορηγήσεις και χωρίς χορηγούς που δίνουν χρήματα, αλλά με την αμέριστη συμπαράσταση και τον ενθουσιασμό του κόσμου, ο οποίος συμμετείχε, υποστήριξε, συζήτησε, πήρε μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, έπαιξε, προβληματίστηκε, διασκέδασε διεκδικώντας και βροντοφωνάζοντας μηνύματα ισότητας, αλληλεγγύης, φιλίας, αποδοχής, συνύπαρξης και ειρήνης, διαδηλώνοντας ηχηρά ενάντια στη ρατσιστική βία, στην περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στους κοινωνικούς αυτοματισμούς που ματώνουν τις κοινωνίες.
Στο τέλος αυτής της γιορτής θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταρχήν, σ’ όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος πέρασε από το φεστιβάλ και στήριξε την προσπάθεια και κυρίως στους μικρούς εθελοντές, μαθητές του 1ου Λυκείου και άλλων Λυκείων της πόλης, οι οποίοι «σήκωσαν» για άλλη μια χρονιά, στις πλάτες τους το Φεστιβάλ, μεταφέροντας την ενέργεια και τη ζωντάνια τους στη διοργάνωση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα που φιλοξένησε το Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους φορείς υποστήριξαν το παιδικό Φεστιβάλ, τις παράλληλες δράσεις και τις ανοιχτές συζητήσεις, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της χώρας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μουσικές μπάντες που έπαιξαν αφιλοκερδώς και στήριξαν το Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ξενοδοχείο ΑΛΙΑΚΜΩΝ, στο Ξενοδοχείο ΑΝΕΣΙΣ, στο Ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ, στο Ξενοδοχείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ και στο Ξενοδοχείο ΤΣΕΛΙΚΑΣ που φιλοξένησαν τους καλεσμένους τους Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Εστιατόριο ΖΕΦΥΡΟΣ, στο Εστιατόριο ΛΑΚΤΑΡΙΟΥΣ, στο Εστιατόριο ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ που προσέφεραν γεύματα στους καλεσμένους του Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Οινοποιείο ΖΑΝΔΕ, στο Οινοποιείο ΔΙΑΜΑΝΤΗ, στο Οινοποιείο ΚΑΜΚΟΥΤΗ, στο Οινοποιείο ΡΟΚΑ που προσέφεραν κρασί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Φούρνο ΚΑΚΛΙΔΗ, στο φούρνο Φούρνος ΠΟΥΛΙΑΝΑ, στο Φούρνος ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ που προσέφεραν τα ψωμάκια των σάντουιτς και το Super Market CONTRA MARKET.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Δήμου Κοζάνης για την παραχώρηση της εξέδρας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» για την παροχή της μικροφωνικής εγκατάστασης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Φώτη Κακαβέλη για την ηχητική κάλυψη του Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας Top Channel, εφημερίδες Χρόνος, Θάρρος, Πρωινός Λόγος, Κοζάνη, στο ραδιόφωνο sierra fm, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες (ιστολόγια) kozan.gr, kozanimedia.gr, kozanilife.gr, ai-vres.blogspot.gr, VetoNews.gr, servianet, newsinnews.gr, giapraki.com αλλά και στο σύνολο του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για την αμέριστη υποστήριξη στην προβολή του Φεστιβάλ.
Η υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας στους επόμενους κοινούς αγώνες για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει και 5ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό.

Σχετικά άρθρα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», με αρχιμουσικό τον Ιωάννη Τσακιρίδη αναλαμβάνει την επανίδρυση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», με αρχιμουσικό τον Ιωάννη Τσακιρίδη αναλαμβάνει την επανίδρυση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς 0

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», έχει την χαρά και την τιμή να

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις  απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 05-01-2017 0

Κακοκαιρία προβλέπεται σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων 0

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, οι δημοτικές υπηρεσίες που

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης