NewsInNews | Αρχική σελίδα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συμφωνία για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και διασφάλισης της βιωσιμότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)

Κανένα σχόλιο 🕔07 Αυγ 2014 08:45 Download PDF

papadopoulos1Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, με το Δ.Σ.του ΟΑΣΘ και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό αυτό, επετεύχθη συμφωνία για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και διασφάλισης της βιωσιμότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και υπεγράφησαν δύο σχετικές αποφάσεις η εφαρμογή των οποίων αρχίζει την 1-10-2014.

Με την πρώτη απόφαση εξορθολογίζεται η ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική κομίστρων στην Θεσσαλονίκη και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία τα κόμιστρα διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, προσφέρονται δε και νέα προϊόντα κομίστρου για την διευκόλυνση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Με την δεύτερη απόφαση επέρχεται σημαντική μείωση στις δαπάνες του ΟΑΣΘ (λειτουργικές δαπάνες, μισθολογικό κόστος, επιχειρηματικό κέρδος κλπ) με αποτέλεσμα με τη διευθέτηση αυτή, να μειωθεί σημαντικά το ύψος της ετήσιας αντισταθμιστικής καταβολής κατά 85 εκ. ευρώ κατ΄έτος και συνολικά 250 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2015-2017 αφενός και αφετέρου ρυθμίζονται οι οφειλόμενες καταβολές του Δημοσίου, οι οποίες είχαν επιδικαστεί και έπρεπε να αποπληρωθούν βάσει Δικαστικών Αποφάσεων.

 

«Η Κυβέρνηση προχωρά σε ρυθμίσεις και μειώσεις των δαπανών ακόμη και εάν δεν της το επιβάλλει η Τρόϊκα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δε εργαζόμενοι αλλά και οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των οικονομικών περιστάσεων συμμετείχαν στο τραπέζι του διαλόγου με καθαρές κουβέντες, τεκμηριωμένες απόψεις και κυρίως με αξιόπιστο διάλογο, συναπεδέχθησαν τα προτεινόμενα, ώστε η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση που παρέχεται εδώ και δεκαετίες από το μοναδικό αυτό μέσο μεταφοράς να συνεχίζει να υπάρχει. Επιπλέον η μείωση της επιδότησης του εισιτηρίου εξ αιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής εξορθολογισμού των κομίστρων, το ύψος των οποίων σημειωτέον εξακολουθεί να είναι μικρότερο αυτού των Αθηνών, θα λειτουργήσει τελικά προς όφελος των όλων των φορολογουμένων, αφού αποφεύγεται περαιτέρω επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού» δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

 

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης 0

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου,

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα 0

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Το ποδαρικό του κ. Τσίπρα το

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη»

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη» 0

Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές).

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές). 0

Η διάταξη εισήχθη ως άρθρο 52 στο πρόσφατο νομοσχέδιο των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών (πτωχευτικό

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων»

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων» 0

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19-12-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης