NewsInNews | Αρχική σελίδα

Ομολογία Γιούνκερ: Πειραματόζωο η Ελλάδα – Η τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση

Κανένα σχόλιο 🕔15 Ιουλ 2014 14:55 Download PDF

FRANCE_517_355Την ώρα που η τρόικα είναι στην Ελλάδα και διαπραγματεύεται για ακόμα μια φορά με την ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που οι έλληνες περνούν δύσκολες μέρες λόγω της σκληρής φορολογίας που έχει επιβληθεί – σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας – ο νεος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δηλώνει δημοσίως ότι η τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Άλλωστε αυτό δεν κοστίζει και τίποτα για τον ίδιο.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε: «Θα πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της «τρόικας» στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, για να καταστεί η λειτουργία της πιο δημοκρατική».

Εκθέτοντας τις προγραμματικές του θέσεις, ο νεος Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να ξανασκεφθούμε το μέσον τρόικα», από τη λειτουργία της οποίας λείπει, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, η δημοκρατική νομιμοποίηση.

«Ελπίζω να μην χρειασθεί ξανά να μπει κάποια χώρα σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής στο μέλλον, αλλά θα ήθελα, σ” αυτή την περίπτωση, να ξέρω εκ των προτέρων, τι επιπτώσεις θα έχουν στις ζωές των ανθρώπων, οι εφαρμογές των προγραμμάτων προσαρμογής» τόνισε.

Click4More Μεγάλο έθνος, υπέροχος λαός οι Έλληνες!

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στην κρίση στην ευρωζώνη, στη διαχείριση της οποίας συμμετείχε από τη θέση του προέδρου του Eurogroup. «Χρειάσθηκε να επισκευάσουμε ένα φλεγόμενο αεροπλάνο», είπε. «Επίσης διαπράξαμε σφάλματα», παραδέχθηκε, διότι «η επισκευή ενός φλεγόμενου αεροπλάνου εν πτήσει δεν είναι εύκολη, καμιά φορά σού καίει τα δάκτυλα».

 

Ο Γιούνκερ, υποστήριξε ότι θα πρέπει «να ξαναδούμε την προστασία των δεδομένων στην Ευρώπη, την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, την δημιουργία μιας πραγματικής ενεργειακής ένωσης στην Ευρώπη και να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς, για την οποία θα απαιτηθούν 200 δισ. ευρώ επιπλέον».

Ο κ.Γιούνκερ υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων στην ΕΕ και υποστήριξε ότι, ως πρόεδρος της Κομισιόν, θα επανεξετάσει την Κοινοτική Οδηγία για την απόσπαση των εργαζομένων προκειμένου, όπως τόνισε, να καταπολεμηθεί το κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη.

 

Διαπράξαμε σφάλματα», παραδέχθηκε, διότι «η επισκευή ενός φλεγόμενου αεροπλάνου εν πτήσει δεν είναι εύκολη, καμιά φορά σού καίει τα δάκτυλα».

Τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο, διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας στην προστασία των δεδομένων, στην κοινωνική πολιτική και στις παροχές υγείας», προς χάρη της προώθησης αυτής της συμφωνίας.

Για το ευρώ υποστήριξε ότι δεν διαιρεί την Ευρώπη αλλά την ενώνει και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ειδικός προϋπολογισμός για τις χώρες της Ευρωζώνης. «Αν δεν είχαμε ενιαίο νόμισμα και είχαμε την κάθε χώρα με το δικό της νόμισμα, μετά την εκδήλωση της κρίσης χρέους, θα είχαμε πόλεμο, έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το «το ευρώ πρέπει να εκπροσωπείται διεθνώς, με μία φωνή και με μία καρέκλα».

Click4More Επισήμως 30.800 ευρώ τον μήνα θα παίρνει ο Γιούνκερ

Για το πρόβλημα της μετανάστευσης, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να διαχωρισθεί η παράνομη από την νόμιμη μετανάστευση, καθ” όσον, όπως υποστήριξε, την νόμιμη μετανάστευση την χρειαζόμαστε στην Ευρώπη. «Χρειαζόμαστε μία κοινή πολιτική ασύλου στην Ευρώπη», κατέληξε σ” αυτό το θέμα. Τέλος, υπερθεμάτισε υπέρ της υπεράσπισης των δημοσίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ! «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικάνων» – Αποθέωσε τη Χίλαρι Κλίντον!

Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ! «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικάνων» – Αποθέωσε τη Χίλαρι Κλίντον! 0

- Εποχή Τραμπ στον Λευκό Οίκο! Επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ - Πέρασε τους 280 εκλέκτορες μετά

Αμερικανικές εκλογές 2016: 90% νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον

Αμερικανικές εκλογές 2016: 90% νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον 0

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε. Οι κάλπες για τις εκλογές στις ΗΠΑ ανοίγουν σε λίγες

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 θα εορταστεί σε ολόκληρη τη χώρα η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 θα εορταστεί σε ολόκληρη τη χώρα η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 0

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα η επέτειος της ίδρυσης

Μεταξύ 660 προτάσεων απο όλο τον κόσμο δεκτή η πρόταση της Περ. Δυτ. Μακεδονίας που θα παρουσιαστεί στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση  το Δεκέμβριο στο Παρίσι

Μεταξύ 660 προτάσεων απο όλο τον κόσμο δεκτή η πρόταση της Περ. Δυτ. Μακεδονίας που θα παρουσιαστεί στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση το Δεκέμβριο στο Παρίσι 0

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP) που θα πραγματοποιηθεί στο

21η Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης 0

Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης