NewsInNews | Αρχική σελίδα

ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ: Σοκ σε όλα τα νοικοκυριά από τη βόμβα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Κανένα σχόλιο 🕔07 Αυγ 2014 11:05 Download PDF

OUZOUNIDOU EYGENIAΤο ύψος του εξοντωτικού ενιαίου αυτού φόρου ισοδυναμεί στην ουσία με δόσεις για την επαναγορά των ακινήτων των μικρομεσαίων νοικοκυριών .

Η υλοποίηση του ΕΝΦΙΑ είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης και έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της στάσης μας ως ΣΥΡΙΖΑ, που τον περασμένο Δεκέμβρη αντιταχθήκαμε έντονα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Την ορθότητα των λεγόμενων μας ως ΣΥΡΙΖΑ για βάρβαρη και άδικη φορολογική πολιτική στην ακίνητη περιουσία παραδέχονται και με ερώτησή τους στο Υπουργείο Οικονομικών και 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που βέβαια παραλείπουν να αναφέρουν ότι υπερψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο δρόμο ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να βγει από το κάδρο των ευθυνών για την ψήφιση και εφαρμογή του βάρβαρου και άδικου ΕΝΦΙΑ.

 

Είναι εξοντωτικό το ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του έτους, ενώ στο ίδιο διάστημα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 5,2 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος και τέλη κυκλοφορίας. Είναι αδύνατον μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στη συνολική φοροεπιδρομή μέχρι τέλος του έτους.

Συνειδητά η συγκυβέρνηση μονιμοποίησε αρχικά το παράνομο έκτακτο χαράτσι, προσέθεσε σε αυτό τον ΦΑΠ και το επέκτεινε ως μέτρο οριζόντια σε κάθε είδους ακίνητο περιουσιακό στοιχείο ανεξαρτήτως αν παράγει εισόδημα ή όχι. Επίσης καλούνται να πληρώσουν χαράτσι και οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που έχουν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και οι οποίες θα κινδυνεύσουν να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ο νέος φόρος της συγκυβέρνησης δημεύει ουσιαστικά την μικρή ιδιοκτησία, ιδίως στην επαρχία και στα χωριά, καθώς σε περιοχές της επαρχίας, που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες, έχει ορισθεί ως αντικειμενική αξία η υψηλότερη τιμή του Νομού και επιπλέον οι αντικειμενικές αξίες είναι εξωπραγματικές, λόγω κατάρρευσης των πραγματικών αξιών των ακινήτων, και άρα ο ΕΝΦΙΑ είναι ακόμα πιο άδικος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολόγηση περιουσίας έχει κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην ελληνική κοινωνία για διαβούλευση. Περιλαμβάνει υψηλό αφορολόγητο όριο, έντονη προοδευτικότητα της κλίμακας και φορολόγηση στο σύνολο της περιουσίας και όχι ανά ακίνητο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζει το φορολογικό βάρος από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες. Αποτελεί πλέον μονόδρομο η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης , γιατί διαφορετικά, αν παραμείνει και άλλο στην εξουσία, θα « πάρει» αυτή και οι τράπεζες τα σπίτια όλων των μικρομεσαίων νοικοκυριών.

Σχετικά άρθρα

Η 1η Προσυνεδριακή Διαδικασία-Ανοιχτή Συζήτηση της Δημοκρατικής Ευθύνης την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη παρουσία του πρώην υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου

Η 1η Προσυνεδριακή Διαδικασία-Ανοιχτή Συζήτηση της Δημοκρατικής Ευθύνης την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη παρουσία του πρώην υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου 0

Η «Δημοκρατική Ευθύνη», το Εκτελεστικό Συμβούλιο και η νέα τριμελής Συντονιστική Επιτροπή σας καλούν σε

«Συνδυασμός Ελπίδα» «Κερνάμε Ελλάδα»  – Παράτυπος και εκτεθειμένος (πάλι) ο κ. Καρυπίδης.

«Συνδυασμός Ελπίδα» «Κερνάμε Ελλάδα» – Παράτυπος και εκτεθειμένος (πάλι) ο κ. Καρυπίδης. 0

Μια σειρά καίρια και καθοριστικά ερωτήματα γεννά η πρόσφατη ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής και του

Συνάντηση για την προετοιμασία του αναπτυξιακού σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Συνάντηση για την προετοιμασία του αναπτυξιακού σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο. 0

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου,

Απεργία ΑΔΕΔΥ 24 Νοεμβρίου, Απεργία ΓΣΕΕ 8 Δεκεμβρίου – Οι αγώνες να αποκτήσουν συνέχεια, συντονισμό, και κλιμάκωση!

Απεργία ΑΔΕΔΥ 24 Νοεμβρίου, Απεργία ΓΣΕΕ 8 Δεκεμβρίου – Οι αγώνες να αποκτήσουν συνέχεια, συντονισμό, και κλιμάκωση! 0

Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι,

Ερώτηση Γιάννη Θεοφύλακτου σχετικά με την «Πρόσληψη εργατικού προσωπικού στη Λιγνιτική μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V με διαφανή κριτήρια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ»

Ερώτηση Γιάννη Θεοφύλακτου σχετικά με την «Πρόσληψη εργατικού προσωπικού στη Λιγνιτική μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V με διαφανή κριτήρια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ» 0

Η πέμπτη λιγνιτική μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας της Δ.Ε.Η. βρίσκεται υπό κατασκευή από τις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης