NewsInNews | Αρχική σελίδα

ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ: Σοκ σε όλα τα νοικοκυριά από τη βόμβα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Κανένα σχόλιο 🕔07 Αυγ 2014 11:05 Download PDF

OUZOUNIDOU EYGENIAΤο ύψος του εξοντωτικού ενιαίου αυτού φόρου ισοδυναμεί στην ουσία με δόσεις για την επαναγορά των ακινήτων των μικρομεσαίων νοικοκυριών .

Η υλοποίηση του ΕΝΦΙΑ είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης και έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της στάσης μας ως ΣΥΡΙΖΑ, που τον περασμένο Δεκέμβρη αντιταχθήκαμε έντονα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Την ορθότητα των λεγόμενων μας ως ΣΥΡΙΖΑ για βάρβαρη και άδικη φορολογική πολιτική στην ακίνητη περιουσία παραδέχονται και με ερώτησή τους στο Υπουργείο Οικονομικών και 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που βέβαια παραλείπουν να αναφέρουν ότι υπερψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο δρόμο ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να βγει από το κάδρο των ευθυνών για την ψήφιση και εφαρμογή του βάρβαρου και άδικου ΕΝΦΙΑ.

 

Είναι εξοντωτικό το ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του έτους, ενώ στο ίδιο διάστημα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 5,2 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος και τέλη κυκλοφορίας. Είναι αδύνατον μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στη συνολική φοροεπιδρομή μέχρι τέλος του έτους.

Συνειδητά η συγκυβέρνηση μονιμοποίησε αρχικά το παράνομο έκτακτο χαράτσι, προσέθεσε σε αυτό τον ΦΑΠ και το επέκτεινε ως μέτρο οριζόντια σε κάθε είδους ακίνητο περιουσιακό στοιχείο ανεξαρτήτως αν παράγει εισόδημα ή όχι. Επίσης καλούνται να πληρώσουν χαράτσι και οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που έχουν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και οι οποίες θα κινδυνεύσουν να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ο νέος φόρος της συγκυβέρνησης δημεύει ουσιαστικά την μικρή ιδιοκτησία, ιδίως στην επαρχία και στα χωριά, καθώς σε περιοχές της επαρχίας, που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες, έχει ορισθεί ως αντικειμενική αξία η υψηλότερη τιμή του Νομού και επιπλέον οι αντικειμενικές αξίες είναι εξωπραγματικές, λόγω κατάρρευσης των πραγματικών αξιών των ακινήτων, και άρα ο ΕΝΦΙΑ είναι ακόμα πιο άδικος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολόγηση περιουσίας έχει κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην ελληνική κοινωνία για διαβούλευση. Περιλαμβάνει υψηλό αφορολόγητο όριο, έντονη προοδευτικότητα της κλίμακας και φορολόγηση στο σύνολο της περιουσίας και όχι ανά ακίνητο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζει το φορολογικό βάρος από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες. Αποτελεί πλέον μονόδρομο η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης , γιατί διαφορετικά, αν παραμείνει και άλλο στην εξουσία, θα « πάρει» αυτή και οι τράπεζες τα σπίτια όλων των μικρομεσαίων νοικοκυριών.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης 0

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου,

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα 0

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Το ποδαρικό του κ. Τσίπρα το

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη»

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη» 0

Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές).

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές). 0

Η διάταξη εισήχθη ως άρθρο 52 στο πρόσφατο νομοσχέδιο των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών (πτωχευτικό

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων»

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων» 0

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19-12-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης