NewsInNews | Αρχική σελίδα

Πολιτικό θρίλερ! Έτοιμος να συγκαλέσει την Ολομέλεια ο Μεϊμαράκης – Αρνείται το Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ: Εχουμε μαζί μας 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα

Κανένα σχόλιο 🕔08 Ιουλ 2014 15:59 Download PDF

tsipras_meimarakis_533_355- «Η προσπάθεια του περιβάλλοντος Σαμαρά να αποφύγει την σύγκλιση της Ολομέλειας δείχνει φόβο», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

- Υπάρχει κοινό «δια ταύτα» λένε για τις προτάσεις και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης

- Αμετακίνητος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το άνοιγμα της Ολομέλειας

- «Είναι προσωπική μου άποψη πως το θέμα δεν πρέπει να σέρνεται ως τον Οκτώβριο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

- Επιμένει ότι πρέπει να αθροιστούν οι βουλευτές που θα υπογράψουν τις προτάσεις των τεσσάρων κομμάτων για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ»

- Δεν κάνει πίσω ούτε το Μαξίμου! «Δεν υπάρχει περίπτωση να αθροιστούν» διαμηνύει

 

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, γιατί,όπως τονίζει, αυτό επιβάλλει «η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας)», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», φανερώνει τον φόβο για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα». Πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα.

Αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ας τα θέσει στην κρίση του λαού, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τραβάει το σκοινί ο Βαγγέλης

 

 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και παρά τον «πάγο» από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν κάνει πίσω και επιμένει πως η Βουλή πρέπει να ανοίξει και να συνεδριάσει η Ολομέλεια στην περίπτωση που από τις τέσσερις προτάσεις για δημοψήφισμα σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 120 υπογραφές βουλευτών.

Click4more: «Βραχυκύκλωσε» το Μαξίμου από την πρόταση Μεϊμαράκη – Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής στη μάχη για… δημοψήφισμα

Προτάσεις για να γίνει δημοψήφισμα για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος της Βουλής, όπως και χθες, έτσι και σήμερα σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επέμεινε ότι αν οι τέσσερις προτάσεις συγκεντρώσουν τις 120 υπογραφές βουλευτών, τότε πρέπει άμεσα να ανοίξει η Βουλή και να συνεδριάσει η Ολομέλεια.

 

Είναι άλλο το θέμα των ανακοινώσεων που γίνονται από τα κόμματα για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και άλλο τα κείμενα των προτάσεων που τελικά θα κατατεθούν στη Βουλή επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι επί των κειμένων αυτών θα κινηθεί απολύτως θεσμικά. Δηλαδή, θα απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να λάβει γνωμοδότηση για το αν μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη, στην οποία επιμένει και δεν πρέπει, όπως χαρακτηριστικά είπε, η κυβέρνηση να «σέρνεται» μέχρι τον Οκτώβριο και πως δεν θέλει να υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με τη ΔΕΗ.

Σημείωσε όμως ότι το αν θα ανοίξει η Ολομέλεια ή όχι είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι, με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 44), «δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά».

 

Η επιμονή του αυτή τον φέρνει σε ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου που και σήμερα επιμένει, επίσης, και διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αθροιστούν οι υπογραφές επί των προτάσεων και το θέμα μπορεί να περιμένει ως τον Οκτώβριο.

«Δε μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές γιατί οι προτάσεις δεν έχουν κοινό διακύβευμα», τονίζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως δεν παίρνει πίσω τίποτα απ’ όσα είπε χθες και τα οποία προκάλεσαν… «βραχυκύκλωμα» στο Μαξίμου.

«Δεν θεωρώ ότι με άδειασε κανείς ούτε πρέπει να ανασκευάσω κάτι», τόνισε και συνέχισε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που απειλούν να καταψηφίσουν νομοσχέδια αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα. «Άλλωστε, εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι αν δεν αλλάξει άρθρο δεν ψηφίζω ένα νομοσχέδιο. Εγώ πιστεύω ότι αν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές η Βουλή πρέπει να ανοίξει τώρα για να γίνει συζήτηση και όχι να σερνόμαστε μέχρι τον Οκτώβριο. Σαν Βαγγέλης, σας λέω ότι δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες γύρω από τη ΔΕΗ. Πρέπει να κλείσουν όλα τώρα».

newsit.gr

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης 0

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου,

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα 0

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Το ποδαρικό του κ. Τσίπρα το

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη»

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη» 0

Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές).

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές). 0

Η διάταξη εισήχθη ως άρθρο 52 στο πρόσφατο νομοσχέδιο των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών (πτωχευτικό

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων»

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων» 0

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19-12-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης