NewsInNews | Αρχική σελίδα

Σχόλιο της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β” Θεσσαλονίκης και υπεύθυνης Ζωικής Παραγωγής στην ΕΚΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμανατίδου – Πασχαλίδου για την Εξισωτική Αποζημίωση των κτηνοτρόφων

Κανένα σχόλιο 🕔14 Αυγ 2014 10:38 Download PDF

apozhmiwshΗ καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2013 δημιούργησε πολύ μεγάλη και εύλογη αγανάκτηση στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, καθώς είναι εξαιρετικά μειωμένη από τις προηγούμενες χρονιές.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαμε μάρτυρες ακατάσχετων υποσχέσεων εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ προς τους Έλληνες παραγωγούς, με «διαβεβαιώσεις» ότι ‘’λύνονται οριστικά‘’ τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τόσο τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες, όσο και την ελεύθερη βόσκηση. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν αναιτιολόγητη και αποσπασματική τροπολογία περί ‘’βοσκοτόπων’’ !!!!!!! τον Μάιο του 2014 σε άσχετο νομοσχέδιο και λίγο αργότερα ψήφισαν το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας ,οι οποίες βάζουν ταφόπλακα στην ελληνική κτηνοτροφία.

 

Παρ” όλες τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης θα επιφέρουν, μεταξύ άλλων, οδυνηρή μείωση στις ενισχύσεις, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτές της συγκυβέρνησης εξακολουθούσαν να μοιράζουν υποσχέσεις στους κτηνοτρόφους. Σήμερα, οι μειώσεις στην Εξισωτική Αποζημίωση αγγίζουν το 40%. Συγκεκριμένα, ως 1η πληρωμή για το έτος 2013 καταβλήθηκαν 60,5 εκατ. ευρώ σε 60.912 παραγωγούς και σύμφωνα με το ίδιο το ΥΠΑΑΤ μέσα στο 2014 θα καταβληθούν συνολικά 73 εκατ. ευρώ! Πέρυσι , για το έτος 2012, καταβλήθηκαν ως 1η πληρωμή 82 εκατ. ευρώ σε 62.038 δικαιούχους και συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ. Επομένως, το συνολικό ποσό της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2014 μειώνεται κατά 53 εκατ. ευρώ,ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και ο αριθμός των δικαιούχων παραγωγών !!!!!! ;

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο και πάρα πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που διαβεβαιώνουν ότι ‘’η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού’’ αποδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας διακυβέρνησης που κοροϊδεύει συστηματικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους «διασκεδάζοντας’’ με ψεύδη τις ζωές και το μέλλον τους .

Σχετικά άρθρα

Καιρός: Που και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς και το πολικό κρύο

Καιρός: Που και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς και το πολικό κρύο 0

- Αναλυτικοί χάρτες με την εξέλιξη του φαινομένου από το απόγευμα της Πέμπτης - Χιονιά όπως

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : Καταστάσεις πληρωμής Βιολογικής Γεωργίας 2014 (ΠΕ Κοζάνης)

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : Καταστάσεις πληρωμής Βιολογικής Γεωργίας 2014 (ΠΕ Κοζάνης) 0

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Θησαυρός ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ: Κάνουν πάλι τα «γλυκά μάτια» στο λιγνίτη για να αποφύγουν το black out 0

Μετά τον πορτοκαλί συναγερμό, χτυπά το κόκκινο και μετά το κόκκινο έρχεται το black out,

Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης: Το Πρότυπο Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα στη ΖΕΠ

Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης: Το Πρότυπο Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα στη ΖΕΠ 0

Είναι μια σημαντική ημέρα εδώ στο Κοβεντάρειο, για την παρουσίαση του ολοκληρωμένο πλέον ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ

Εκδρομή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο το Σάββατο 24/12 και τη Δευτέρα 26/12

Εκδρομή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο το Σάββατο 24/12 και τη Δευτέρα 26/12 0

Ο καιρός προβλέπεται πολύ καλός για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το υπέροχο χιονισμένο τοπίο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης