NewsInNews | Αρχική σελίδα

Σε υποχρεωτικό «κούρεμα» οδηγούνται οι ένστολοι

Κανένα σχόλιο 🕔31 Ιουλ 2014 09:15 Download PDF

ΕΝΣΤΟΛΟΙΠώς η κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα της εξόδου σε όσους σκέφτονταν συνταξιοδότηση με την επισήμανση στο πολυνομοσχέδιο ότι «η διάταξη ισχύει για αιτήσεις καταβολής εφάπαξ που υποβάλλονται από την κατάθεση του παρόντος στη Βουλή»

Σε υποχρεωτικό «κούρεμα» οδηγεί η κυβέρνηση τους ένστολους, ακυρώνοντας ουσιαστικά το «παράθυρο ευκαιρίας» που τους άνοιξε να συστήσουν αυτοχρηματοδοτούμενο ταμείο για την καταβολή εφάπαξ.

Σφράγισε την πόρτα εξόδου σε όσους θα έσπευδαν σε φυγή από το σώμα προκειμένου να εισπράξουν αλώβητο το εφάπαξ τους πριν από τις περικοπές ενώ δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τι θα προβλέπει η «ρήτρα διασφάλισης αξιομάχου» των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες μειώσεις να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Με την προσθήκη στο επίμαχο άρθρο επισήμανσης ότι «η διάταξη ισχύει για αιτήσεις καταβολής εφάπαξ που υποβάλλονται από την κατάθεση του παρόντος στη Βουλή» φράζει την έξοδο σε όσους έτρεχαν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζουμε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν απειλήσει με μαζική φυγή αν εφαρμοζόταν από τη 1/1/2015 ο νέος μαθηματικός τύπος στο εφάπαξ τους που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%.

«Στη σύνταξη θα βγουν εσπευσμένα 4000 ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν πάνω από 25 χρόνια, από διευθυντές έως ταξίαρχοι,διαλύοντας τη ραχοκοκαλιά του σώματος» είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών κ. Χρήστος Φωτόπουλος.

Αλλάζοντας ρότα, η κυβέρνηση έλαβε μέριμνα για τους ένστολους «προφυλάσσοντας σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων πυλώνων της χώρας» ώστε πέσουν στα μαλακά. Δηλαδή να μειωθεί το εφάπαξ με την εφαρμογή των κατάλληλων συντελεστών βιωσιμότητας να μην υπάρχουν στο μέλλον ελλείμματα αλλά σταδιακά και σε βάθος χρόνου για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού εργασίας, τα ταμεία πρόνοιας των ενστόλων διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Την ίδια ώρα τους «ανοίγει» παράθυρο ευκαιρίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν μετά από αναλογιστική μελέτη τους λογαριασμούς εφάπαξ σε Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου παίρνοντας το ρίσκο της αυτόνομης πορείας.

 

Πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχετικά άρθρα

Αυτόνομη θέρμανση χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας

Αυτόνομη θέρμανση χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας 0

Δεν χρειάζεται πλέον απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας για να εγκαταστήσει κάποιος

Σπάρτακος ΔΕΗ: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον τα κρούσματα επιθέσεων ενάντια σε εργαζόμενους της ΔΕΗ, επειδή πράττουν το αυτονόητο, ήτοι τη δουλειά τους.

Σπάρτακος ΔΕΗ: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον τα κρούσματα επιθέσεων ενάντια σε εργαζόμενους της ΔΕΗ, επειδή πράττουν το αυτονόητο, ήτοι τη δουλειά τους. 0

Δυστυχώς η νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά 2 υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ στη Ναύπακτο που

Πανελλαδικές 2017: Τι αλλάζει ανά πεδίο – Πως θα υπολογίζονται τα μόρια

Πανελλαδικές 2017: Τι αλλάζει ανά πεδίο – Πως θα υπολογίζονται τα μόρια 0

- Ράβε... ξήλωνε η Παιδεία στην Ελλάδα - Νέες αλλαγές στα τμήματα των επιστημονικών πεδίων - Όλοι

Δυτική Μακεδονία : Έκδοση προσκλήσεων συνέχισης δομών για τη στήριξη γυναικών θυμάτων βίας

Δυτική Μακεδονία : Έκδοση προσκλήσεων συνέχισης δομών για τη στήριξη γυναικών θυμάτων βίας 0

Την έκδοση τριών νέων προσκλήσεων για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Βιωματικό εργαστήριο: «Ρητορική μίσους στο διαδίκτυο: Ορισμός και επιπτώσεις στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Βιωματικό εργαστήριο: «Ρητορική μίσους στο διαδίκτυο: Ορισμός και επιπτώσεις στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» 0

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, διαμέσου της Υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βλαχάβα Ευανθίας, σε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης