NewsInNews | Αρχική σελίδα

Συνάντηση κλιμάκιου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς παραγωγών ροδάκινου στο Βελβεντό, τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και τον ΑΣΟΠ Βελβεντού ‘‘Δήμητρα’’

Κανένα σχόλιο 🕔13 Αυγ 2014 09:42 Download PDF

ουζουνιδουΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου, τον συντονιστή Π.Ε. Κοζάνης Πολιτίδη Τάσο και άλλα στελέχη, πραγματοποίησε συνάντηση με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς παραγωγών ροδάκινου στο Βελβεντό, τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και τον ΑΣΟΠ Βελβεντού ‘‘Δήμητρα’’.

Στις συναντήσεις, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις του εμπάργκο της ΕΕ στην Ρωσία. Μεγάλο μέρος της παραγωγής της περιοχής αυτής γίνεται εξαγωγή στη ρωσική αγορά.

Οι επιπτώσεις που έχει το εμπάργκο είναι καταστροφικές για τον αγροτικό χώρο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, διότι ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις σε μια αγορά, άλλο τόσο εύκολο είναι να αποχωρήσεις.

Το εμπάργκο αυτό δημιούργησε και την μεγάλη πτώση των τιμών του ροδάκινου και στις υπόλοιπες αγορές, οι οποίες επιπλέον είναι κεκορεσμένες.

Τα άμεσα αιτήματα των αγροτών είναι: η άρση του εμπάργκου της ΕΕ στην Ρωσία, η άμεση αποζημίωση από την Κομισιόν ή την Ελληνική πολιτεία για τα αδιάθετα προϊόντα, η επαναφορά του μέτρου απόσυρσης, η διασφάλιση του εισοδήματος επιβίωσης των παραγωγών με άμεσα μέτρα, η άτοκη χρηματοδότηση για τη νέα παραγωγή, η εναλλακτική πρόσβαση στην αγορά της Ρωσίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την υποστήριξη στα αιτήματα των αγροτών και τους ενημέρωσε για την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος στο θέμα του εμπάργκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε με καθαρό τρόπο την ατελέσφορη και αναποτελεσματική ψυχροπολεμική στρατηγική των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πιστεύοντας ότι η συνεχής κλιμάκωση των κυρώσεων και από τις δύο πλευρές δεν προσφέρει καμία θετική προοπτική στην ουκρανική κρίση. Αντίθετα, επιδεινώνει την αντιπαράθεση που παίρνει τον χαρακτήρα ενός εμπορικού και οικονομικού πολέμου στα πρώτα του στάδια μεταξύ της Ρωσίας και των Ουάσινγκτον-Βρυξελλών, με αποτέλεσμα τις καταστροφικές επιπτώσεις στον αγροτικό, μεταποιητικό, ενεργειακό, χρηματοοικονομικό και τουριστικό τομέα. Μονόδρομος είναι η άρση του εμπάργκο και ο πολιτικός διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει μία μακρά ιστορία καλών σχέσεων με τη Ρωσία σε διπλωματικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση «βιάστηκε» να αποδείξει πόσο καλός μαθητής είναι στην ουκρανική κρίση. Χωρίς να υπολογίζει τα συμφέροντα της χώρας.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να μεταλλαχθεί σε οικονομικό και πολιτικό δορυφόρο των ΗΠΑ, αλλά να καταστεί πυλώνας αυτόνομων πολιτικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της ειρήνης και του διαλόγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, τόσο σε θεσμικό αλλά και σε κινηματικό επίπεδο, θα εργαστούν και θα αγωνιστούν δυναμικά στην κατεύθυνση μίας άλλης Ευρώπης που την έχουν ανάγκη οι λαοί της αλλά και η Ρωσία που είναι και αυτή μία ευρωπαϊκή χώρα και θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για Θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κοζάνης 0

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου,

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα

ΠΑΣΟΚ: Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα 0

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Το ποδαρικό του κ. Τσίπρα το

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη»

Μίμης Δημητριάδης: Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη» 0

Τροπολογίες που έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές).

Νόμος του κράτους (Ν. 4446/2016) Η Πρωτοβουλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) & δικηγόρου, Γιάννη Θεοφύλακτου, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές όλων των συλλογικών οργάνων θα διεξάγονται πλέον από δικηγόρους (ενώ έως τώρα διεξάγονταν από δικαστές). 0

Η διάταξη εισήχθη ως άρθρο 52 στο πρόσφατο νομοσχέδιο των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών (πτωχευτικό

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων»

Συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων» 0

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19-12-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης