NewsInNews | Αρχική σελίδα

Συνάντηση κλιμάκιου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς παραγωγών ροδάκινου στο Βελβεντό, τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και τον ΑΣΟΠ Βελβεντού ‘‘Δήμητρα’’

Κανένα σχόλιο 🕔13 Αυγ 2014 09:42 Download PDF

ουζουνιδουΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου, τον συντονιστή Π.Ε. Κοζάνης Πολιτίδη Τάσο και άλλα στελέχη, πραγματοποίησε συνάντηση με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς παραγωγών ροδάκινου στο Βελβεντό, τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και τον ΑΣΟΠ Βελβεντού ‘‘Δήμητρα’’.

Στις συναντήσεις, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις του εμπάργκο της ΕΕ στην Ρωσία. Μεγάλο μέρος της παραγωγής της περιοχής αυτής γίνεται εξαγωγή στη ρωσική αγορά.

Οι επιπτώσεις που έχει το εμπάργκο είναι καταστροφικές για τον αγροτικό χώρο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, διότι ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις σε μια αγορά, άλλο τόσο εύκολο είναι να αποχωρήσεις.

Το εμπάργκο αυτό δημιούργησε και την μεγάλη πτώση των τιμών του ροδάκινου και στις υπόλοιπες αγορές, οι οποίες επιπλέον είναι κεκορεσμένες.

Τα άμεσα αιτήματα των αγροτών είναι: η άρση του εμπάργκου της ΕΕ στην Ρωσία, η άμεση αποζημίωση από την Κομισιόν ή την Ελληνική πολιτεία για τα αδιάθετα προϊόντα, η επαναφορά του μέτρου απόσυρσης, η διασφάλιση του εισοδήματος επιβίωσης των παραγωγών με άμεσα μέτρα, η άτοκη χρηματοδότηση για τη νέα παραγωγή, η εναλλακτική πρόσβαση στην αγορά της Ρωσίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την υποστήριξη στα αιτήματα των αγροτών και τους ενημέρωσε για την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος στο θέμα του εμπάργκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε με καθαρό τρόπο την ατελέσφορη και αναποτελεσματική ψυχροπολεμική στρατηγική των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πιστεύοντας ότι η συνεχής κλιμάκωση των κυρώσεων και από τις δύο πλευρές δεν προσφέρει καμία θετική προοπτική στην ουκρανική κρίση. Αντίθετα, επιδεινώνει την αντιπαράθεση που παίρνει τον χαρακτήρα ενός εμπορικού και οικονομικού πολέμου στα πρώτα του στάδια μεταξύ της Ρωσίας και των Ουάσινγκτον-Βρυξελλών, με αποτέλεσμα τις καταστροφικές επιπτώσεις στον αγροτικό, μεταποιητικό, ενεργειακό, χρηματοοικονομικό και τουριστικό τομέα. Μονόδρομος είναι η άρση του εμπάργκο και ο πολιτικός διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει μία μακρά ιστορία καλών σχέσεων με τη Ρωσία σε διπλωματικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση «βιάστηκε» να αποδείξει πόσο καλός μαθητής είναι στην ουκρανική κρίση. Χωρίς να υπολογίζει τα συμφέροντα της χώρας.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να μεταλλαχθεί σε οικονομικό και πολιτικό δορυφόρο των ΗΠΑ, αλλά να καταστεί πυλώνας αυτόνομων πολιτικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της ειρήνης και του διαλόγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, τόσο σε θεσμικό αλλά και σε κινηματικό επίπεδο, θα εργαστούν και θα αγωνιστούν δυναμικά στην κατεύθυνση μίας άλλης Ευρώπης που την έχουν ανάγκη οι λαοί της αλλά και η Ρωσία που είναι και αυτή μία ευρωπαϊκή χώρα και θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Η 1η Προσυνεδριακή Διαδικασία-Ανοιχτή Συζήτηση της Δημοκρατικής Ευθύνης την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη παρουσία του πρώην υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου

Η 1η Προσυνεδριακή Διαδικασία-Ανοιχτή Συζήτηση της Δημοκρατικής Ευθύνης την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη παρουσία του πρώην υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου 0

Η «Δημοκρατική Ευθύνη», το Εκτελεστικό Συμβούλιο και η νέα τριμελής Συντονιστική Επιτροπή σας καλούν σε

«Συνδυασμός Ελπίδα» «Κερνάμε Ελλάδα»  – Παράτυπος και εκτεθειμένος (πάλι) ο κ. Καρυπίδης.

«Συνδυασμός Ελπίδα» «Κερνάμε Ελλάδα» – Παράτυπος και εκτεθειμένος (πάλι) ο κ. Καρυπίδης. 0

Μια σειρά καίρια και καθοριστικά ερωτήματα γεννά η πρόσφατη ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής και του

Συνάντηση για την προετοιμασία του αναπτυξιακού σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Συνάντηση για την προετοιμασία του αναπτυξιακού σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο. 0

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου,

Απεργία ΑΔΕΔΥ 24 Νοεμβρίου, Απεργία ΓΣΕΕ 8 Δεκεμβρίου – Οι αγώνες να αποκτήσουν συνέχεια, συντονισμό, και κλιμάκωση!

Απεργία ΑΔΕΔΥ 24 Νοεμβρίου, Απεργία ΓΣΕΕ 8 Δεκεμβρίου – Οι αγώνες να αποκτήσουν συνέχεια, συντονισμό, και κλιμάκωση! 0

Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι,

Ερώτηση Γιάννη Θεοφύλακτου σχετικά με την «Πρόσληψη εργατικού προσωπικού στη Λιγνιτική μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V με διαφανή κριτήρια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ»

Ερώτηση Γιάννη Θεοφύλακτου σχετικά με την «Πρόσληψη εργατικού προσωπικού στη Λιγνιτική μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V με διαφανή κριτήρια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ» 0

Η πέμπτη λιγνιτική μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας της Δ.Ε.Η. βρίσκεται υπό κατασκευή από τις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης