NewsInNews | Αρχική σελίδα
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΒΟΙΟΥ: Όταν η ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς ξεπερνά την εγχώρια παραγωγή…!

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΒΟΙΟΥ: Όταν η ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς ξεπερνά την εγχώρια παραγωγή…!

Κανένα σχόλιο 🕔05 Ιουλ 2014 10:25 Download PDF

arwmatika voiouΕκπληκτική απήχηση προκαλούν τα αιθέρια έλαια (ρόδου και λεβάντας) του Α.Σ. Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου στην παγκόσμια αγορά. Μετά την Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία. Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν δύο νέες επιχειρήσεις από Ολλανδία ζήτησαν συνεργασία με το Συνεταιρισμό. Πρόκειται για μια επώνυμη βιομηχανία αρωμάτων και μια επιχείρηση delicatessen στο Άμστερνταμ.

Η αρωματοβιομηχανία θέλει να δημιουργήσει σειρά αρωμάτων με βάση τα αιθέρια έλαια του Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Χημείου τους, το αιθέριο έλαιο των ρόδων Βοΐου αναγνωρίστηκε ως το ποιοτικότερο όλων όσων κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ ως άριστο αξιολογήθηκε και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας Βοΐου.

Η απρόσμενα θετική αυτή νέα εξέλιξη στην ευρωπαϊκή αγορά για τα προϊόντα του Συνεταιρισμού έρχεται να προστεθεί στην ήδη εντυπωσιακή ζήτηση των προϊόντων του Συνεταιρισμού στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, η ζήτηση και το ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες παραγωγής των υπαρχόντων φυτειών.

Όπως τονίζεται από το γεωπονικό τμήμα του Συνεταιρισμού, η παρούσα ζήτηση σε αιθέριο έλαιο ρόδων όπως έχει διαμορφωθεί, χρειάζεται για να καλυφθεί τουλάχιστον 800 στρέμματα φυτειών ρόδων σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή τετραετούς ζωής. Δεδομένου ότι οι φυτείες στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν τα 200 στρέμματα, χρειάζεται να φυτευτούν άλλα 600 στρέμματα ρόδων μέσα στο 2014 ώστε να αποδώσουν στο μέγιστο της παραγωγής μετά από 4 χρόνια δηλαδή το 2018. Μέχρι τότε το τμήμα μάρκετινγκ του Συνεταιρισμού θα ακολουθήσει μια πολιτική συντήρησης των υπαρχόντων πελατών, δεδομένης της έλλειψης των αναγκαίων ποσοτήτων.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αποφάσισαν να παρατείνουν την περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων φυτειών ρόδων μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με το Συνεταιρισμό στα γραφεία του στην Κοζάνη στην οδό Γρεβενών 5, τηλ. 2461039746 και 6980337157 για περισσότερες πληροφορίες.

Ως προς την οικονομικότητα της καλλιέργειας των ρόδων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς θα γίνει ειδική παρουσίαση και αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Κοζάνη στην οδό Γρεβενών 5, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Σχετικά άρθρα

Προοπτικές ανάπτυξης από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της πόλης Lucheng της Κίνας

Προοπτικές ανάπτυξης από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της πόλης Lucheng της Κίνας 0

Ενδιαφέρουσες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και

«Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» Ένα βιβλίο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη

«Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» Ένα βιβλίο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη 0

Κλεισμένα σε θυρίδες, τα 25 υστερόγραφα εποχής –της εποχής μας, δηλαδή-αποτελούν ένα λογοτεχνικό τρίπτυχο, στο

Εισήγηση με θέμα η «Ιστορία και τα τραγούδια των φανών της Κοζάνης στο σεμινάριο που διοργανώνει ο «Σύλλογος Κόζιανη»

Εισήγηση με θέμα η «Ιστορία και τα τραγούδια των φανών της Κοζάνης στο σεμινάριο που διοργανώνει ο «Σύλλογος Κόζιανη» 0

Στο σεμινάριο χορού και λαογραφίας που διοργανώνει το διήμερο της Μικρής Αποκριάς 18-19 Φεβρουαρίου 2017,

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες» 0

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες»,

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στην Πτολεμαΐδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα 0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης