NewsInNews | Αρχική σελίδα

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Κανένα σχόλιο 🕔10 Ιουλ 2014 15:16 Download PDF

spartakosΚι όμως. Για να γράψεις με τα πιο μελανά γράμματα τις σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας ενός ολόκληρου Έθνους, υπάρχει συνταγή: Μία πρέζα από συγκυβέρνηση, μία γερή δόση από Τροικανή παρέμβαση, μπόλικη πίεση από τα ιδιωτικά συμφέροντα και 51ας πρόθυμοι Βουλευτές που αν δεν τους ταιριάζει η αρχική τους σύνθεση, μπορούν να τους αλλάξουν κατά το δοκούν, για να τους βγει το «γλυκό» στα μέτρα τους. Θα είμαστε, δε, ευτυχείς αν στο παιχνίδι τους ¨Αντικατάσταση στην Αντικατάσταση¨ δεν χάσανε τον λογαριασμό κάνοντας κάποιο λάθος. Αλλά τι σημασία έχει; Ήταν μόνο η τύχη ενός Έθνους που κρινόταν.

Με αυτή τη συνταγή λοιπόν, στις 9 Ιουλίου 2014, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστες ώρες να διαγράψουν μονοκονδυλιά τα 64 ιστορικά χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας της Δημόσιας ΔΕΗ που συνέδεσε το όνομά της με τον εξηλεκτρισμό της χώρας την πρόοδο και την αναπτυξιακή προοπτική της.

Έπεισαν τον εαυτό τους ότι η αναπτυξιακή τροχιά (την οποία απεγνωσμένα αναζητούν) βρίσκεται στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (!!!) της Μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας. Έπεισαν τον εαυτό τους ότι όλα είναι για το κοινό-καλό συμφέρον. Έπεισαν τον εαυτό τους ότι η «Μικρή ΔΕΗ» θα σημάνει την Μεγάλη στροφή στην πορεία τους χωρίς να συνειδητοποιούν όμως ότι έχουν χάσει το δρόμο. Ακόμα πελαγοδρομούν.

Πλανώνται πλάνην οικτράν όμως για όλα. Το έκτρωμα που κατέστησαν ¨Νόμο του Κράτους¨ (μη διατάζοντας να συμπτύξουν διαδικασίας και ψηφοφορίες στη Βουλή) θα αναιρεθεί στην πράξη από τον αγώνα των εργαζόμενων και των τοπικών κοινωνικών που ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Νόμος τους είναι ανεφάρμοστος και θα αρχίσει να σκοντάφτει πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη του ΦΕΚ, δε σταματά την προσπάθεια. Με δυνατούς συμμάχους τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, θα προβεί σε κάθε είδους κίνηση και θα κινήσει κάθε είδους διαδικασία που θα οδηγήσει στην δικαίωση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ευχαριστεί και συγχαίρει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στα καλέσματα και στάθηκε άξια στον αγώνα, κλείνοντας τα αφτιά του στις Σειρήνες και τις πλάνες τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στηλιτεύει την στάση ατολμίας της κυβέρνησης που δεν είχε το σθένος να συγκαλέσει την Ολομέλεια, τρέμοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενώ εκφράζει τη λύπη του για την προκλητική στάση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων επισημαίνοντάς τους ότι στον όρκο που δώσανε, η φράση «εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» σημαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πράξανε.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα φροντίσει σε άμεσο χρόνο να ετοιμαστούν κάδρα με τις φωτογραφίες των Βουλευτών που ψήφισαν την καταρράκωση της ΔΕΗ και την καταδίκη της χώρας, ώστε να … κρεμαστούν «τιμής ένεκεν», στους χώρους δουλειάς.

 

Σχετικά άρθρα

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας 0

  Καλά κρατούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιούνται στην αυλή του

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής με το

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού 0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας «Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης» θα θέλαμε να εκφράσουμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας 0

Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης