NewsInNews | Αρχική σελίδα

ΣτΠ: Άρνηση περίθαλψης επείγοντος περιστατικού στο νοσοκομείο Γρεβενών

Κανένα σχόλιο 🕔30 Ιουλ 2014 14:44 Download PDF

Γ. Ν. ΓρεβενώνΟ Συνήγορος θεωρεί ότι σε περιπτώσεις σοβαρής παράβασης καθήκοντος, θα πρέπει η Διοίκηση να αποδίδει ευθύνες και ποινές που αναλογούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα της παράβασης

30/07/2014 10:56

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνήγορου του Πολίτη, η Αρχή διερεύνησε καταγγελία που αφορούσε τα συνεργαζόµενα νοσοκοµεία Καστοριάς και Γρεβενών, διότι το δεύτερο αρνήθηκε να δεχθεί από το πρώτο επίτοκο γυναίκα που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι αυτό συνέβη παρότι η εφηµερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκοµείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος, έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το αποτέλεσµα ήταν η ασθενής να µεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωµισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονοµική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται.

Μετά από ενέργειες του Συνηγόρου και σε συνεργασία µε το Σώµα Ελεγκτών Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Τµήµα Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκε Ένορκη ∆ιοικητική Εξέταση, σύμφωνα με το συμπέρασμα της οποίας, πράγµατι υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ µέρους τριών ιατρών γυναικολόγων και κυρίως του εφηµερεύοντος γυναικολόγου στο νοσοκοµείο Γρεβενών, για τον οποίον υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκοµείο την ώρα της εφηµερίας του και ενώ ενηµερώθηκε, αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις καθήκοντος, επιβλήθηκαν ποινές από τις ∆ιοικήσεις των δύο νοσοκοµείων και το πόρισµα της Ε∆Ε απεστάλη στον Προϊστάµενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς, προκειµένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στη συνέχεια, υπογραµµίζει την σηµασία της σωστής τήρησης των διαδικασιών και των νόµων στα ζητήµατα της διακοµιδής ή της παραποµπής ασθενών από ένα νοσοκοµείο σε ένα άλλο, όταν στο πρώτο νοσοκοµείο δεν υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας του ασθενούς.

Ειδικά, τονίζει την απόλυτη ανάγκη ενηµέρωσης και συνεργασίας µεταξύ του ιατρού που παραπέµπει το περιστατικό µε τον ιατρό που θα το υποδεχθεί (και µεταξύ των ιατρών εφηµερίας στα δύο νοσοκοµεία).

Κάθε άλλη πρακτική, καθώς και η απουσία από τον τόπο εφηµερίας είναι απολύτως απαράδεκτη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών καθώς επίσης και την αποτελεσµατικότητα του ∆ηµοσίου Συστήµατος Υγείας.

Θεωρεί ότι σε περιπτώσεις σοβαρής παράβασης καθήκοντος, όπως η άρνηση παροχής περίθαλψης σε επείγον περιστατικό από εφηµερεύοντα ιατρό, θα πρέπει η Διοίκηση να αποδίδει ευθύνες και ποινές που αναλογούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα της παράβασης.

πηγή: www.lawnet.gr

Σχετικά άρθρα

Τι είναι η… σεξυπνία, ή αλλιώς, η διαταραχή του να κάνετε σεξ στον ύπνο σας!

Τι είναι η… σεξυπνία, ή αλλιώς, η διαταραχή του να κάνετε σεξ στον ύπνο σας! 0

Μπορεί να ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά η “σεξυπνία” (sexsomnia) είναι μια πραγματική διαταραχή. Και μπορεί να

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας 0

  Καλά κρατούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιούνται στην αυλή του

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής με το

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού 0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας «Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης» θα θέλαμε να εκφράσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης