NewsInNews | Αρχική σελίδα

Το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών στη Φλώρινα

Κανένα σχόλιο 🕔28 Ιουλ 2014 10:59 Download PDF

kritesΕθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητων κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης στην Φλώρινα στα πλαίσια των Ελλαδικών δραστηριοτήτων του 2014.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Π.Σ.Κ. είχε συνάντηση με τα στελέχη του Συλλόγου Κρητών Φλώρινας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» για να γνωρίσει την Φλώρινα και τα αξιοθέατα της, ενώ πιο σημαντικά να δει από πρώτο χέρι τα έργα του Συλλόγου και ειδικά την ιδιοκτήτη στέγη, την οποία διαθέτει για της ανάγκες των Κρητων της Φλώρινας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2008 με πρωτοβουλία του Προέδρου του Π.Σ.Κ. δόθηκε δωρεά των $5000 χιλιάδων δολαρίων από την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας στον Σύλλογο Κρητών Φλώρινας για την διεκπεραίωση της Στέγης του Συλλόγου.

Τον Πρόεδρο του ΠΣΚ υποδέχτηκαν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Φλώρινας κ. Γεώργιος Ζερβομανωλάκης, ο νεοεκλεγείς Προεδρος κ. Νίκος Κουταλάς και εκ των ιδρυτών του Συλλόγου κ. Νίκος Σταματάκης, κ.α.

Κατά την παραμονή στο «Κρητικό Σπίτι ο Πρόεδρος του ΠΣΚ παρέδωσε και το επίσημο σήμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στους Κρήτες της Φλώρινας, ενώ του ανταπέδωσαν διάφορα τοπικά ελληνικά προϊόντα.

Κατά την περιήγηση του Προέδρου του Π.Σ.Κ. στην Φλώρινα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και τον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου όπου κοσμεί την κεντρική πλατεία της πόλης, την μεγάλη λίμνη των Πρέσπων, το Άγαλμα του Μακεδονομάχου Γερμανού Καραβαγέλη όπου συμπεριλαμβάνει και τα δεκάδες ονόματα Κρητών που έπεσαν στην Μακεδονία, και πολλά άλλα αξιοθέατα.

Οι δυο Πρόεδροι έδωσαν ραντεβού στο Ρέθυμνο το 2016 στα πλαίσια του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών όπου δεσμεύτηκε ο Προεδρος κ. Κουταλάς να είναι παρών με τον Χορευτικό τους Όμιλο.

 

Πηγή: rethemnosnews.gr

Σχετικά άρθρα

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο

«Η πολιτική θα έπρεπε να είναι τέχνη…» Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο τελευταίο τεύχος της «Παρέμβασης» για την Πολιτική και την Τέχνη τού σήμερα και του αύριο 0

Συνέντευξη στη Δήμητρα Καραγιάννη Ήταν αργά το απόγευμα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ανάμεσα σε βιβλία, Χάρτες

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας

«Πόλος έλξης» για μικρούς & μεγάλους ή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Πτολεμαϊδας 0

  Καλά κρατούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιούνται στην αυλή του

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama στις 6,7 και 8 Ιανουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη. 0

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής με το

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού

Άρσις: Ο Άι Βασίλης της αλληλεγγύης έφτασε παντού 0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας «Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης» θα θέλαμε να εκφράσουμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι «Καλικαντζαροσκανδαλιές» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας 0

Χρυσαφεντάδες και Καλοκυράδες καλοδέχτηκαν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ’ έναν εορταστικό κύκλο χριστουγεννιάτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης