NewsInNews | Αρχική σελίδα

Ξεκάθαρος και αποφασισμένος ο Μελισσανίδης: Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει! (VIDEO)

Κανένα σχόλιο 🕔24 Ιουλ 2014 15:12 Download PDF

MELISSANTELOS_190_127_160_90O Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλυσε τα δεδομένα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις και ξεκαθάρισε ότι παρά τις δυσκολίες το γήπεδο θα γίνει. «Βούρκωσε» όταν αναφέρθηκε στον κόσμο ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ΑΕΚ έχει συναντήσει περισσότερες δυσκολίες από αυτές που περίμενε για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά αυτό δεν σταματά τις προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατασκευή του.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και τόνισε ότι η Ένωση δεν εξετάζει άλλους χώρους αφού το γήπεδο θα γίνει εκεί που πρέπει, δηλαδή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μελισσανίδης βούρκωσε όταν έκανε αναφορά στον κόσμο και στην ιστορία της ΑΕΚ

 

Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ είπε, μεταξύ άλλων…

“Εγώ θα αναφερθώ σε ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να αναφερθώ σε αυτά γιατί για ένα έργο το οποίο αφορά την ΑΕΚ και τον αθλητισμό. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις από κάθε ένα αναρμόδιο. Ήρθε η ώρα για να μιλήσει η ΑΕΚ. Λέω να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης.

Πρώτα απ” όλα θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ο πρώτος ήταν η απόφαση και η ακλόνητη να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο δεύτερος η συγκατάθεση όλων των κομμάτων και τρίτων η δημιουργία χώρων πρασίνου.

Όσο αφορά το πρώτο κομμάτι όλα έγιναν νομότυπα. Η ΑΕΚ ζητά να φτιάξει το γήπεδο στο δικό της οικόπεδο το οποίο κακός γκρεμίστηκε και με ευθύνες της πολιτείας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε τη δημιουργία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για την υποκρισία ορισμένων. Σέβομαι τις ευαισθησίες όλων για το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα αρκετές φορές και τρόμαξα από την εικόνα που παρουσιάζει. Ένα άλσος από το οποίο κόπηκαν το 1991 περίπου 1.200 δέντρα. Ένα άλσος μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν ορισμένα κτήρια και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Για αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση ορισμένοι τύποι για τα 52 δέντρα που θα κοπούν.

 

Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι; Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία – χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε.

 

Όπως προανέφερα αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Με όσα δεσμευτήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Με αυτές τις υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιοι το μετάνιωσαν.

 

Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και… κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμένα με ροδοπέταλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο Γ” παγκόσμιος πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλήψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ!

 

Είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι μπλεκόμαστε στο γήπεδο, ναι θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ” όλους.

 

Κλείνοντας, το πεδίο συνεννόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας δεν θα μείνει προσκολλημένη στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν. Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια.

 

Ζητάμε απ” όλα τα κόμματα να συμβάλουν νόμιμα προς όλες τις φάσεις του γηπέδου. Το κράτος δεν μπορεί να το κατασκευάσει το γήπεδο, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ιδρύσαμε λοιπόν, μία εταιρία λαϊκής βάσης, τη “Δικέφαλος 1924”. Η “Δικέφαλος 1924”, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου.”

 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και ενδιαφέρον είχε η απάντησή του στο τι θα συμβεί το αν δεν δώσει η Περιφέρεια τα 20 εκ. ευρώ που έχει υποσχεθεί: “Αν δεν μας δώσει η κ. Δούρου τα χρήματα, που δεν νομίζω να μη τα δώσει, γιατί όλα είναι νομότυπα, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα θέλει να γίνει το γήπεδο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια.”

 

Όσον αφορά στο αν δεν γίνει η παραχώρηση των παραπάνω στρεμμάτων από το άλσος: “Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο που να μην είναι γήπεδο UEFA. Είναι άδικο για 2,200 μέτρα να έχουμε 22000 θέσεις και να …ξενιτευόμαστε. Είναι ιστορικά να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας. Χώροι υπάρχουν πολλοί.”

 

Από την πλευρά του ο κύριος Ανδριόπουλος τόνισε: «Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα λίγο πριν την εξέταση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και είμαστε έτοιμοι για τη νομοθετική ρύθμιση και μετά θα καταθέσουμε τα απαραίτητα έγραφα για την οικοδομική άδεια.

 

Όπως είναι φυσικά γνωστό έχουμε μια καινούρια δημοτική Αρχή και μια νέα Αρχή στην Περιφέρεια. Για το έργο της Νέας Φιλαδέλφειας έγιναν συζητήσεις. Εμείς θέλουμε να παραθέσουμε όλα τα στοιχεία ώστε όσοι θα πάνε να ψηφίσουν να γνωρίζουν ακριβώς όλες τις λεπτομέρειες. Γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν εάν δεν συμφωνεί ο Δήμος, η Νομαρχία, η Ερασιτεχνική και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ. Αυτοί είχαν συμφωνήσει τον Φεβρουάριο. Σήμερα υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Δήμο. Το Σωματείο από το 1934 έχει 26,7 στρέμματα από το άλσος και επί 90 χρόνια υπήρχε μια δραστηριότητα. Δεν μιλάμε για τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι ότι πάμε να κάνουμε καινούριο κάτι που προϋπήρχε. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι ότι πλέον δίνονται στην Ερασιτεχνική 29,1 στρέμματα. Αυτή η αλλαγή γίνεται γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανονισμοί της FIFA. Τόσο είναι το ελάχιστο που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο. Τα 2,4 στρέμματα τα οποία θα μας παραχωρηθούν θα τα αποκαταστήσουμε και με χρήση άλσους ή πρασίνου θα δοθούν πίσω στο Δήμο. Η υπογειοποίηση που ζητάμε δεν αφορά μόνο το γήπεδο αλλά ολόκληρη τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η υπόθεση των 52 δέντρων αντικαθίστανται με 5.000 νέα δέντρα, φυτά και θάμνους τα οποία υποχρεούμαστε να φυτέψουμε για να κατασκευαστεί το γήπεδο».

newsit.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΠΟ: Επ’ αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων

ΕΠΟ: Επ’ αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων 0

Αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ έπειτα από την εμπρηστική επίθεση σε

Η selfie του Κοζανίτη ποδοσφαιριστή Θεμιστοκλή Τζημόπουλου του ΠΑΣ Γιάννινα στον Λευκό Οίκο [εικόνα]

Η selfie του Κοζανίτη ποδοσφαιριστή Θεμιστοκλή Τζημόπουλου του ΠΑΣ Γιάννινα στον Λευκό Οίκο [εικόνα] 0

Ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος βρίσκεται στις ΗΠΑ για το ματς με την Νέα Ζηλανδία και ανέβασε...

Προκριματικά Μουντιάλ 2018 – Ελλάδα – Κύπρος: Για να μην χαθεί έδαφος…

Προκριματικά Μουντιάλ 2018 – Ελλάδα – Κύπρος: Για να μην χαθεί έδαφος… 0

Η Ελλάδα φιλοξενεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” την Κύπρο (21.45 NewsIt.gr, ΣΚΑΙ, ΟΤΕ Sport 1) με

Παραιτήθηκε ο Γκιρτζίκης! Ξεκινάει νέα εποχή στην ΕΠΟ

Παραιτήθηκε ο Γκιρτζίκης! Ξεκινάει νέα εποχή στην ΕΠΟ 0

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης παραιτήθηκε, όπως αναμενόταν, από την θέση του προέδρου και το διοικητικό συμβούλιο

Επίσημο! Παίκτης της ΑΕΚ ο Τζόλεον Λέσκοτ

Επίσημο! Παίκτης της ΑΕΚ ο Τζόλεον Λέσκοτ 0

Παίκτης της ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Τζόλεον Λέσκοτ. Ο διεθνής Άγγλος στόπερ υπέγραψε διετές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Δεν υποβλήθηκε κανένα σχόλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαραίτητα πεδία εμφανίζονται με αστερίσκο *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ

Cine Olympion

Οι ταινίες που παίζονται σε ΚΟΖΑΝΗ

Θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Θεατρικές Παραστάσεις ΚΟΖΑΝΗ

Ζώδια

Twitter

Καιρός

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πρόγραμμα τηλεόρασης